Handbol

“És més divertit que el futbol”

El Barça Lassa supera el Benidorm i és a només un punt de segellar la sisena lliga Asobal consecutiva en un partit singular perquè es va jugar al matí i amb les grades plenes d'escolars

El Barça Lassa va fer els deures contra el Benidorm (33-18) i és a només un punt d'assegurar-se el sisè títol de la lliga Asobal consecutiu quan encara queden cinc jornades de campionat. A la pista es va complir el guió, però ahir la novetat era l'horari, les onze del matí, i els espectadors del Palau, gairebé 4.000 joves aficionats provinents de diverses escoles de la ciutat. La proposta del Barça, amb portes obertes per als escolars, va ser molt ben acollida i la millor evidència va ser l'aspecte que presentava el santuari blaugrana, més propi d'una gran cita europea que d'un partit de lliga qualsevol. “N'haurem de prendre nota per al futur. Són iniciatives noves que van molt bé per a la promoció de l'handbol. Vull agrair al club, als responsables de la secció, al Consell Esportiu i a tots els que han col·laborat en aquesta idea. Suposo que els nens i nenes, més enllà de no fer classe, també deuen haver disfrutat”, va destacar el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, que a partir d'ara ja es pot centrar a preparar el decisiu partit de diumenge a Kiel, corresponent als quarts de final de la lliga de campions. En Dídac és campió de Catalunya aleví de karate, té nou anys, estudia a l'escola La Palmera i ahir al matí va assistir per primera vegada al Palau Blaugrana per presenciar un partit d'handbol. A la mitja part del partit contra el Benidorm valorava molt positivament l'experiència: “Està molt bé. És més divertit que el futbol perquè els jugadors es mouen més i fan més gols.” La seva professora, Maida Ferrerons, també li agradaria repetir la iniciativa: “Quan vam rebre l'oferta del Barça vam pensar que era una bona oportunitat, ja que a l'escola, a través de l'Institut Barcelona Esports, ja treballem amb l'handbol des de fa anys. Estan tots molt animats i també ens serveix per posar en pràctica el programa, A la grada, passió i seny.” La gran majoria dels nens i nenes que van assistir ahir al Palau, veien un partit d'handbol del Barça per primera vegada i amb prou feines coneixien algun jugador. Hi havia, però, alguna excepció. Filip té onze anys, va a l'escola Augusta, juga de porter a l'Esplugues i coneix perfectament tots els components de la plantilla blaugrana. De fet, és el fill de Daniel Saric. “He vingut moltes vegades amb el meu pare, però avui he disfrutat molt del partit amb els amics”, va assegurar el petit Filip abans de donar al seu pare una cartolina que li dediquen els seus companys de l'escola Augusta.

BARÇA LASSA33
BENIDORM18

FC BARCELONA LASSA: Saric (Gonzalo); Tomás (2), Gurbindo (5), Sorhaindo (1), Viran (2), Entrerríos (4), Ariño (8); Jallouz (2), Sarmiento (1), Ruesga (2 p.), Syprzak (2), Lazarov (2, 1 p.), Noddesbo (1), Duixebàev i Aleix Gómez (1). BM BENIDORM: Moyano (Mujuskovic); Recio (1), David Jiménez (2), Marchán (1), Nacho Vallés (1), Brive (2), Víctor Sáez (3, 1 p.); Amarelle (1), Oliver, Txernov, Carlos Grau (3), Salinas (2), Esteban (2) i Folques. PARCIALS: 2-1, 5-2. 8-2, 10-4, 12-7, 15-10; 15-12, 17-14, 20-15, 25-16, 28-17 i 33-18. ÀRBITRES: García i Marín. PÚBLIC: Uns 3.873 espectadors.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)