Més esport

Curses de muntanya

El quilòmetre zero

El cinquè ‘trail' Cap de Creus obre, amb 800 participants, les Mission X3

Les curses es disputen en espais de gran interès natural

La 5a edició del trail Cap de Creus obre aquest diumenge les Mission X3, el campionat de curses de muntanya que organitza Klassmak per tercer any consecutiu i que té en els escenaris pels quals passen els participants –espais de gran interès natural– un dels seus principals atractius. Vuit-cents corredors faran la sortida des de Roses, centre neuràlgic d'aquesta primera prova en la qual els dorsals es van esgotar en poques hores. La prova té dos recorreguts, el trail i la marató, amb inici a les 8 i les 9 del matí, respectivament, des del pavelló poliesportiu, on hi haurà instal·lada tota la infraestructura de l'organització amb els serveis per als participants i els seus acompanyants –inclosos Food Trucks, inflables o música en directe–.

Al nivell del mar

Marc Carós (Inverse Team Trail) i Eli Gordón (Segurartic Catalana Occidente) van ser els vencedors de la marató en el trail Cap de Creus de l'any passat i els rivals a batre aquest diumenge. 44 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu amb inici i final al nivell del mar converteix la cursa en única. Arriba als 682 metres de Sant Salvador, al monestir de Sant Pere de Rodes, i després de passar per una carena amb el parc natural a la dreta i la comarca de l'Empordà a l'esquerra. Al Port de la Selva s'inicia una altra ascensió, en aquest cas fins al puig Bufadors, amb vistes a Cadaqués, i el puig de sa Cruïlla com a següent objectiu per als corredors, que passaran per cala Jóncols i cala Montjoi abans de la darrera –i decisiva l'any passat– dificultat, el Pla de les Gates. Carós va fer 4h18:55 i, demà passat, l'internacional canari Yeray Duran (BUFF Pro Team), el local Xavi Llamas (Sport HG AMLSport), Ignasi Riuró i Zoel Codolà (Diedre - No City) o Ignasi Ferrer (BTR Pro Team) són els principals candidats a discutir-li el triomf. Núria Villegas (CE Taià), Tina Bes (Club Trail Running Girona) o Ester Casajuana (Borges Trail) són les favorites a superar Gordón.

Cinc-cents

En la versió trail, que comença una hora abans perquè els corredors no coincideixin amb els de la marató en l'últim i decisiu tram del recorregut –és el mateix des de cala Jóncols–, s'arriba als 500 metres amb una doble ascensió inicial al pic de l'Àliga i el puig Alt. Albert Cuadros (BLOK Agullana), Ferran Sampere (Four Factors), Josep Roset (Desmuntamarges Navàs), Marc Traserra (Salomon), Jaume Quintana (Matxacuca), Marc Pérez (la Pobla de Lillet) o Héctor Pérez (Senglars Rosincs) són els noms propis que apareixen en les travesses per pujar al podi.

El calendari
El Trail Ulldeter i el Trail Catllaràs completen les Mission X3, el 25 de juny a Camprodon i el 30 de juliol a la Pobla de Lillet, respectivament, i amb un recorregut més en ambdós casos. Al Ripollès hi haurà 60 i 30 quilòmetres amb 4.000 i 2.000 metres de desnivell i una cursa de quilòmetre vertical, mentre la del Berguedà presenta 55 (4.000 m), 27 (1.800 m) i 18 (800 m).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)