Handbol

Dos gegants i un sol premi

Handbol. El Barça Lassa i el Kiel, que només han faltat un cop a la final a quatre, es juguen un únic bitllet per a Colònia. L'equip blaugrana ha de remuntar cinc gols (29-24) al Palau

Per palmarès i història, el FC Barcelona Lassa (9 títols i 13 finals de la copa d'Europa) i el Kiel (3 títols i 7 finals) es poden considerar els dos grans colossos de l'handbol continental. Des que es va implantar la final a quatre de Colònia, el curs 2009/10, el club català (2011/12) i el germànic (2010/11) només han faltat un cop a la cita. Avui, però, un dels dos gegants de l'handbol europeu es quedarà sense bitllet per a la terra promesa a la vora del Rin. El Kiel afronta la tornada dels quarts de final amb avantatge (29-24), però a Europa tothom sap que la màgia del Palau produeix un efecte revitalitzant en el Barça, que a la Sparkassen Arena va quedar molt lluny de la seva millor versió. De fet, el tècnic del Kiel, Alfred Gislasson, arriba a la cita amb la pell de xai: “El Barcelona és el favorit i serà molt difícil mantenir el nostre avantatge al Palau Blaugrana, on es mostren molt forts.”

Qui també ha tastat la medecina del Palau és el vallesà Joan Cañellas, un dels destacats en el partit d'anada. “Quan jugava a l'Atlético de Madrid vaig aprendre que un avantatge de cinc gols al Palau Blaugrana pot desaparèixer en pocs minuts. És molt difícil sobreviure al Palau i per això el Barcelona segueix sent el favorit”, ha sentenciat el lateral català, que a les grades tindrà el suport de 130 aficionats provinents de Santa Maria de Palautordera.

El Barça, amb “tocats'

Més enllà de l'èpica del Palau, el tècnic del Barça, Xavi Pascual, també es va referir a alguns dels aspectes tècnics que no van funcionar a Kiel: “El que em preocupa realment és el joc de transició perquè allà no vam estar bé en el replegament, però tampoc en el contraatac. Si els llançadors de primera línia no estan fins haurem de jugar amb els extrems i si no amb els pivots, més enllà de l'actuació de Niklas Landin. S'ha de millorar i espero tenir a disposició dos o tres jugadors que tinc tocats.” En aquest aspecte continua l'hermetisme i fins avui no se sabrà si Xavi Pascual tindrà tota la plantilla al seu servei. A les files del Kiel, continuen de baixa Christian Dissinger, Rene Toft Hansen i Niklas Ekberg. Alfred Gislasson considera que per accedir a la final a quatre l'equip ha de seguir una pauta similar a la del partit d'anada: “Hem de jugar amb una molt bona i forta defensa, amb Landin en la seva línia (19 parades a Kiel) i un molt bon atac. Els cinc gols, en tot cas, ens donen una mínima possibilitat contra el millor equip de la competició.”

LA PRÈVIA

Em preocupa el joc de transició. Allà no vam estar bé ni en el replegament ni en el joc de contraatac
Xavi Pascual
entrenador del fc barcelona lassa
El Barça és el favorit i ens serà molt difícil mantenir l'avantatge al Palau Blaugrana
Alfred Gislasson
entrenador del thw kiel
Temporada 2009/10
Classificat amb dues victòries
Barça Borges-Veszprém
33-27
Veszprém-Barça Borges
33-34
Temporada 2010/11
Classificat amb dues victòries
Barça Borges-Kiel
27-25
Kiel-Barça Borges
33-36
Temporada 2011/12
Eliminat, sense remuntada (-6)
Kobenhavn-Barça Intersport
29-23
Barça Intersport-Kobenhavn
36-33
Temporada 2012/13
Remuntada (-5) i classificació
Atlético-Barça Intersport
25-20
Barça Intersport-Atlético
32-24
Temporada 2013/14
Remuntada (-7) i classificació
Rhein Neckar-Barça
38-31
Barça-Rhein Neckar
31-24
Temporada 2014/15
Classificació amb dues victòries
Zagreb-Barça
23-25
Barça-Zagreb
43-21
Temporada 2015/16
Kiel-Barça Lassa
29-24
Barça Lassa-Kiel
(avui, a les 18.30 h)
Quan era a l'Atlético vaig aprendre que els cinc gols al Palau poden desaparèixer en pocs minuts
Joan Cañellas
central del thw kiel

El Kielce, classificat, i el Veszprém i el PSG, favorits

Amb el Kielce classificat, després d'una ajustadíssima eliminatòria contra el Flensburg (29-28), avui se sabrà el nom de dos equips més amb bitllet per a Colònia. Més enllà del partit del Palau (a les 18.30 h per Esport 3), el Veszprém del català Xavi Sabaté té molts números per guanyar-se l'accés a la final a quatre per tercera temporada consecutiva. El conjunt hongarès ja va vèncer a la pista del Vardar (26-29) i avui (17.30 h) només ha de rematar la feina davant la seva afició. El quart classificat sembla cantat després de la clara victòria del París Saint-Germain de Karabatic i companyia a Zagreb (20-28). La tornada és demà a les 17 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)