Ciclisme

Betalú, un triomf inesperat

Ciclisme. El veterà ciclista d'Amposta s'endú la victòria en la duríssima Titan Desert de BTT gràcies a la seva perícia en la navegació. El títol femení és per a Ramona Gabriel

L'ampostí Josep Betalú (Bicipark) es va confirmar ahir com el vencedor absolut de la Titan Desert al davant dels principals favorits. Betalú, de 39 anys, va arribar al Marroc en un punt òptim de forma i no va tenir ni problemes mecànics ni caigudes i va sentenciar la cursa en una arriscada decisió en la quarta etapa. En la categoria femenina, Ramona Gabriel (Scott-Taymory) va completar per primer cop en la Titan un doblet català.

Després de superar les dues primeres etapes prop del lideratge, Betalú va donar el cop definitiu en la quarta etapa, entre Rissani i Merzouga, quan va arriscar en la navegació i va obtenir un marge superior als vuit minuts a la resta de favorits. En l'etapa següent el campió també va rodar al costat dels millors i va superar els trams de dunes amb una gran suficiència. En la jornada d'ahir –79 quilòmetres entre Merzouga i Maadid– es va limitar a mantenir-se en el grup capdavanter i va poder celebrar, visiblement emocionat, un triomf inesperat en una de les curses de BTT més dures del planeta. “Tot ha sortit a la perfecció, no he tingut cap problema i el company de l'equip (Sergi Escobar) m'ha ajudat en tot moment. En aquesta carrera hi ha un munt de rivals i, per tant, és un triomf enorme per a mi”, va dir Betalú gairebé plorant després d'haver creuat l'arribada.

L'andalús José Luis Carrasco (Armas), que va liderar la general els dos primers dies, va guanyar l'última etapa atacant des de la sortida, una gesta que va tenir premi.

General absoluta
1r. J. Betalú (Bicipark)
24h54:18
2n. J. Zubero (MMR)
a 13:03
3r. J. Silva (Olympa)
a 14:27
4t. O. Fojtik (Force KCK)
a 26:37
5è. J.L. Gómez (T. Belles)
a 31:19
6è. J.L. Carrasco (Armas)
a 34:53
7è. O. Colomé (B. Esteve)
a 35:00
8è. G. Muñoz (Scott)
a 45:58
9è. E. Morcillo (Scott)
a 46:59
10è. I. Zugasti (A. Capital)
a 49:37
General femenina
1a. R. Gabriel (Scott-Tay.)
26h05:01
2a. S. Santanyes (MMR)
27h33:34
3a. M. Noriega (MMR)
28h11:05
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)