Ciclisme

JOSEP BETALÚ

“Pateixes molt, però és especial, em té enamorat”

Era dels destacats, esperava guanyar?
Era la tercera vegada que corria i era l'objectiu. La primera, fa dos anys, m'hi vaig veure capaç, però vaig tenir avaries i incidències fora de la cursa que m'ho van impedir.
Molt diferent, la muntanya del desert?
Sí que hi havia dues parts molt diferenciades. A mi em van bé les dues i, com millor t'hi adaptis, més possibilitats tens. Potser destaco més al desert, en zones arenoses i més tècniques. Els dos primers dies va estar més igualat.
Va sentenciar la cursa navegant en la quarta etapa. Com ho va preparar?
Ho vam mirar uns dies abans, hi havia la possibilitat de fer-ho. I quan el dia abans l'organització va posar el punt de control vam veure que encara es podia navegar més, però vaig decidir fer-ho només en la part final. No vaig voler arriscar tant, era difícil, com totes les navegacions, però com que eren 13 o 14 quilòmetres menys, per molt lent que anés sempre arribaria abans o, com a mínim igual. Vam veure que hi havia una zona d'arena força llarga i com que la passo bé vam decidir que sí, que era una bona opció.
I en el moment d'atacar?
Anàvem junts els tres o quatre favorits i, potser arrisques i et surt malament... Però quan em vaig desviar hi havia hagut atacs just abans de la coordenada que m'havia marcat al GPS. Quan es van despistar vaig tirar a la dreta i els que van quedar darrere em van veure i van interpretar que si hi anava devia ser per alguna cosa. Julen Zubero i Roberto Bou, crec, van tirar i arribar segon i tercer de l'etapa.
Havent guanyat, té previst tornar-hi?
Hi ha moments, quan pateixes molt, que penses que el dia que la guanyis no hi tornaràs més. Però és una cursa que et destapa com a corredor. M'agrada, hi ha moments que pateixes molt perquè les condicions no són les ideals per descansar, pel clima, la pols... Però és especial, em té enamorat i si l'any que ve la salut m'ho permet tornaré a ser-hi, sense dubte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)