Handbol

ÁLVARO FERRER

REGIDOR D'ESPORTS I JUGADOR DEL FRAIKIN BM GRANOLLERS

“Som el Carrefour d'Europa, bons i barats”

El central vallesà es mostra orgullós del creixement de l'equip i diu que viatjaran a Nantes a gaudir al màxim de la final europea

Es va assabentar del rècord de partits en la copa EHF pel delegat, i el considera una anècdota

El càrrec de regidor és de mitja dedicació, i el compagino bé amb l'handbol perquè tinc un equip de tècnics excel·lent

Álvaro Ferrer (Granollers, 1982), com a professional de l'handbol, les ha vistes de tots colors. Va haver de marxar del BM Granollers el 2011, quan n'era el capità, en un club en plena crisi econòmica i institucional. Després d'un periple per diversos equips, ha tornat al seu club d'origen en ple procés de sanejament, i ara és a punt de convertir-se en el jugador de l'entitat amb més partits en la copa EHF. Ho aconseguirà el cap de setmana en la final a quatre de Nantes, on arribarà als 44 partits amb la samarreta vallesana en la segona competició continental. Més enllà del seu bagatge com a jugador internacional, Ferrer viurà l'experiència en la seva doble faceta d'esportista d'elit i com a regidor d'Esports de Granollers, càrrec que ocupa des de fa un any, des dels últims comicis municipals.

La seva carrera en les últimes temporades ha fet molts tombs. Segur que no es deuria imaginar ara fa un any que es trobaria a les portes d'una final europea i a punt de convertir-se en el jugador amb més partits en la copa EHF en la història del BM Granollers, davant del seu tècnic, Carlos Viver?
No tenia ni idea dels partits que acumulava jugant en la copa EHF amb el club. Va ser el delegat, en Jordi Boixaderas, que un dia em va advertir que si arribàvem a la final a quatre superaria Carlos Viver en nombre de partits en la competició. És una cosa anecdòtica. Al final de la temporada passada vam arribar a un acord per tornar al BM Granollers. Venia a treballar, però no tenia un objectiu potser tan gran d'arribar a la final a quatre. La feina de tot el col·lectiu ha fet possible aquesta classificació europea i anirem a Nantes a gaudir al màxim.
Com està vivint aquesta segona etapa al seu club d'origen?
Molt bé. Tenia dubtes a veure com podria gestionar les diferents activitats que faig, i la veritat és que me n'estic sortint prou bé. M'hauria agradat haver tingut menys problemes físics per haver rendit una mica més, però estic molt orgullós i content de la feina personal i col·lectiva del grup.
En aquest sentit, com està de la fasciïtis plantar que li ha fet la guitza durant tot el curs?
Cada cop vaig netejant una mica més les molèsties, però encara les arrossego. No m'ha permès rendir al cent per cent, però ara ja m'entreno i jugo sense tenir tan present el dolor.
Es veu reflectit en els joves que tant protagonisme estan assumint aquesta temporada?
Sí. No fa gaires anys estava en la mateixa situació que ells. M'agrada molt que estiguin rendint a tan bon nivell i que continuïn treballant cada dia per mantenir-lo. Des d'un altre punt de vista, per l'experiència, també estic gaudint del seu creixement.
Durant la competició europea s'han viscut situacions molt intenses. L'equip ha sabut sobreviure tot i estar diverses vegades al llindar de l'eliminació. En aquest sentit, la semifinal contra el Nantes també es presenta com un repte majúscul...
És més transcendent perquè es tracta d'una final, però no deixa de ser un partit més, com la resta de la competició. I no és per treure'ns pressió. El Nantes és un equip de moltíssim nivell, que jugarà a casa i en el format de final a quatre. Afrontarem el partit al cent per cent, igual com ho hem fet en els anteriors.
Segur que amb Viver ja han parlat del partit. Què és el que més els preocupa del Nantes?
Tot just ens hi hem posat ara, després del partit contra el Villa de Aranda. Sabem que és un equip molt complet, amb experiència i amb diversos jugadors que coneixem perquè han passat per la lliga Asobal. Hi ha diversos factors que haurem d'analitzar en els pròxims dies.
En el partit contra el Nantes s'enfrontarà amb Alberto Entrerríos, que amb 39 anys encara està donant un rendiment espectacular. Al seu costat, vostè és gairebé un jovencell. Es veu moltes temporades jugant al primer nivell?
Primer s'ha de donar molt de mèrit al que està fent l'Alberto. Tot el que ha rendit i el que està rendint ho pot fer perquè és un superclasse. Jo ara vaig any a any. Ara quan acabi la temporada valorarem què farem el següent. No depèn només de mi, sinó de la família, del club... i encara ho hem de valorar.
La magnífica trajectòria de l'equip a Europa segur que ha posat a l'aparador molts joves valors. La dificultat, com altres temporades, serà poder mantenir aquest bloc el curs vinent. Preveu molts canvis?
De canvis, n'hi haurà segur. La pregunta és quants. Amb en Carlos Viver moltes vegades diem que som el Carrefour d'Europa. Tots els equips quan tenen una necessitat vénen a pescar i a comprar a casa nostra. Som barats i de qualitat. El fet de no tenir un gran potencial econòmic ens genera aquest desavantatge, però la filosofia del club és bona. Si no s'estigués fent bona feina ara mateix no estaríem a la final a quatre i amb la plaça europea per al curs vinent.
És un dels jugadors que ha patit en la pròpia pell la davallada econòmica de la lliga Asobal. Sembla que el club ha fet les coses bé per reflotar l'entitat.
En el seu moment hi va haver uns problemes econòmics molt greus. Aleshores vam ser molt crítics amb algunes decisions que s'havien pres, però ara s'ha de felicitar, reconèixer i valorar la grandíssima tasca que han sabut fer els directius per donar estabilitat al club. La crisi l'ha patit tot el país, no només l'handbol, i la situació no era favorable per endreçar-ho. Els problemes no han acabat, però estan fent molt bona tasca.
Com compagina el fet de ser regidor d'Esports i jugador d'handbol del Granollers?
Ho porto molt bé. A Granollers el càrrec de regidor d'Esports és de mitja dedicació, i això em permet organitzar-me millor. Al principi tenia algunes incerteses, més que res perquè no tenia experiència política. El que més em costa és quadrar horaris, però no per les incompatibilitats. En les decisions polítiques sempre intento fer servir el sentit comú. Tinc la sort que estic envoltat per uns tècnics excel·lents, un equip de Champions, i així tot és més fàcil.
Des del punt de vista esportiu, Granollers és conegut per l'equip d'handbol i per la mitja marató i el cros internacional. Què més destacaria?
Uff [Bufa]. Ara que em començo a relacionar en l'àmbit polític, veig que som una ciutat molt atípica. Granollers té 62.000 habitants i hi ha 85 clubs censats, dels quals més de 70 són actius. Quan vaig accedir al càrrec, vaig quedar meravellat de la salut esportiva de la ciutat. Tenim grans resultats en lluita, en bàdminton, amb les tres seccions del Club Natació, que van com motos, el voleibol, l'escola de futbol [...]. Si miréssim el percentatge d'activitat esportiva que es fa per persona a la ciutat segur que estaríem en quotes altíssimes. És envejable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)