Ciclisme

Ciclisme

El camí de la llum

La primera edició de la prova de BTT, del 14 al 16 d'octubre

De Cadaqués a Cotlliure, amb 150 quilòmetres per paisatges naturals

80 quilòmetresel primer dia i 70 el segon, amb un recorregut diferent en la tornada

La primera edició de la Sealight-Camí de Llum es durà a terme del 14 al 16 d'octubre amb un recorregut d'anada i tornada en dues etapes entre Cadaqués i Cotlliure. Són un total de 150 quilòmetres i uns 1.800 quilòmetres de desnivell acumulat en cadascuna. Una nova proposta de GiOutdoor, organitzadors de proves com ara Transpyr i Pirinexus Challenge que volen fer més accessible al gran públic una prova que també combina el vessant de repte personal –en diferent escala a creuar els Pirineus de costa a costa en una setmana o cobrir els 350 quilòmetres circulars de Pirinexus en menys de 20 hores, però no deixa de ser un repte– amb la de descoberta de paisatges d'alt interès com a element diferencial i valor afegit. En aquest cas, els participants tenen l'oportunitat de descobrir el cap de Creus, la Costa Brava Nord, la serra de l'Albera i la costa Vermella de la Catalunya Nord. El Port de la Selva, Colera i Banyuls són els termes municipals entre Cadaqués i Cotlliure, punts d'etapa de la Sealight-Camí de Llum que acolliran els participants en una època de l'any, entrada la tardor, en la qual tant els ciclistes com els seus acompanyants i familiars puguin viure una intensa experiència vital.

Mediterràniament

80 quilòmetres el primer dia amb sortida de Cadaqués i 70 el segon des de Cotlliure i amb un recorregut diferent en la tornada, més proper a la primera línia costanera. La proposta, per la qual ahir es va obrir el període d'inscripcions, és arribar a a Cadaqués el divendres 14 d'octubre i, l'endemà, començar el camí de la llum per arribar al centre històric de Cotlliure. Són etapes dissenyades per al gran públic que és usuari de la BTT –del país i internacional (tant Transpyr com Pirinexus Challenge compten amb la meitat de participació vinguda de fora)– i que vol fer un primer tast en una experiència per etapes més enllà d'una prova d'un sol dia. I fer-ho sense una alta exigència física, al final de la temporada i amb temps suficient per poder gaudir de l'estada en ambients peculiars, rics en cultura i en propostes lúdiques.

La presentació de la prova es va fer el mes de març a les dues poblacions amb els organitzadors, els alcaldes de Cadaqués i de Cotlliure, Josep Lloret i Jacques Manya –compromesos amb la prova, igual que el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i la Casa a Perpinyà de la Generalitat de Catalunya–, i el delegat a Girona de la Federació Catalana de Ciclisme, Francesc Moradell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)