Tennis

tennis

roland garros

Serveis mínims a París

Tennis. Roland Garros. La pluja va deixar acabar només deu dels 32 partits previstos i sis van quedar a mitges. Kyrgios (17) no va fallar i Nishikori (5) tenia encarrilat el duel contra Bolelli

La pluja va fer ahir la guitza en l'arrencada de Roland Garros 2016 i només es van poder jugar setze dels 32 partits previstos, sis dels quals es van quedar a mitges. El mal temps va interrompre els partits del segon torn durant gairebé tres hores entre les tres i les sis de la tarda aproximadament. A causa de l'endarreriment, els organitzadors van suspendre els vuit partits previstos del quart torn de cada una de les vuit pistes i a tres quarts de sis van decidir suspendre també els vuit partits del tercer torn tot i esperant poder cloure almenys els segons partits, fet que no va ser possible en tots els casos. Un d'aquests partits era el que havia de jugar a la Philippe Chatrier la catalana d'origen veneçolà Garbiñe Muguruza (4) contra l'eslovaca Anna Karolina Schmiedlova (37a de la WTA). També havia de jugar en el tercer torn de la pista 14 el rapitenc Albert Montañés contra el croat Ivo Karlovic (27).

Dels que van sobreviure inicialment a l'aigua, el tennista de més volada va ser el japonès Kei Nishikori (5), que va jugar contra l'italià Simone Bolelli. L'asiàtic dominava per 6-1 i 5-4 quan la pluja va irrompre. En la represa es va situar 6-1, 7-5 i 2-1 quan el duel va haver de ser suspès novament. Pels volts de tres quarts de set, el director del torneig va dir prou i va determinar la suspensió definitiva. Els partits pendents es jugaran tots avui.

Cinquanta cops guanyadors, inclosos setze punts directes, van catapultar l'australià Nick Kyrgios (17) contra l'incòmode italià Marco Cecchinato per 7-6 (8), 7-6 (8) i 6-4 en dues hores i 22 minuts. El transalpí (124è de l'ATP) no es va mossegar la llengua i sense res a perdre va signar 42 cops guanyadors en un duel força més igualat del que es preveia. L'australià, que es va barallar amb l'àrbitre portuguès Carlos Ramos –cap novetat– després d'haver escridassat un aplegapilotes, va consumar un break en tot el partit –en el tercer set– però va disposar de tretze pilotes, mentre que l'italià no va trencar en l'única oportunitat que va tenir. Una altra petita diferència a favor del de Canberra va ser que va cometre sis errors no forçats menys –26 per 32–. Krygios s'enfrontarà en la segona eliminatòria a l'holandès repescat de la prèvia per una baixa Igor Sisljing, que ahir es va desfer del romanès Adrian Ungur. El públic local va patir i celebrar el triomf de l'erràtic i genial Benoit Paire (19), que va necessitar esgotar els cinc sets contra el moldau Radu Albot, el 137è del món.

Kvitova: gran ensurt

En el quadre femení, el primer gran ensurt de Roland Garros se'l va endur la txeca doble campiona de Wimbledon i semifinalista a París el 2012 Petra Kvitova (10), que va acabar superant la montenegrina Dante Kovinic per 6-2, 4-6 i 7-5 amb penes i treballs després d'haver estat a només dos punts de la derrota amb 4-5 en el tercer set i servei en contra. La txeca Lucie Safarova (121), finalista l'any passat contra Serena Williams, en canvi, va anar de cara a barraca contra la russa Vitàlia Diatxenko: 6-0 i 6-2. La castellonenca Sara Sorribes, classificada a través de la prèvia, va claudicar contra la russa Pavliutxenkova.

Fora per 2,90 euros

Els organitzadors van exposar ahir que el motiu pel qual havien retirat la invitació per jugar el quadre al jove francès Constant Lestienne (206è de l'ATP), eren haver participat en apostes sobre tennis. Lestienne va apostar 2,90 euros en la final de l'any passat entre Stan Wawrinka i Novak Djokovic. El francès va guanyar 1,40 euros que ara li han passat una factura ben dolorosa. “Des del 2013 que no apostava i tenia guanys d'altres esports quan vaig fer-ho en la final de París de l'any passat”, va explicar l'afectat.

NOVAK DJOKOVIC FA 29 ANYS; EL SEU DESIG ÉS EL TÍTOL

Novak Djokovic va celebrar ahir a París el seu 29è aniversari. El seu gran desig esportiu en bufar les espelmes va ser guanyar el títol de Roland Garros, l'únic Grand Slam que se li resisteix. El serbi ha disputat onze edicions del torneig i ha perdut tres finals (el 2012 i el 2014 contra Nadal i el 2015 contra Wawrinka), quatre semifinals i dos quarts de final. El número u del tennis mundial ha guanyat de manera consecutiva Wimbledon i l'obert del EUA 2015 i l'obert d'Austràlia 2016. Alçar la copa dels mosqueters, per tant, li permetria encadenar quatre grans en dues temporades i obtenir el preuat Grand Slam. Des que el 1969 l'australià Rod Laver va signar la gesta, en aquell cas en una mateixa temporada, cap altre tennista ho ha aconseguit. Els reptes de Nole, per tant, són majúsculs i per reeixir haurà de tenir la força mental suficient per esvair els fantasmes que l'han tenallat en altres ocasions. Rafa Nadal, nou cops campió, i Stan Wawrinka, vigent guanyador, semblen els seus rivals més qualificats sense oblidar l'escocès Andy Murray, l'últim que l'ha vençut.
Philippe Chatrier. 11 h
Lukas Rosol - (3) Stan Wawrinka
(5) Kei Nishikori - Simone Bolelli
Boj. Jovanoski - (2) Agn. Radwnaska
Radek Stepanek -(2) Andy Murray Alize Cornet - Kirsten Flipkens
Suzanne Lenglen. 11 h
A. K. Schmiedlova - (4) G. Muguruza
(16) Gilles Simon - Rogerio D. Silva
Thomaz Bellucci - (9) Richard Gasquet
Oceane Odin - (14) Ana Ivanovic
Pista 8. 11 h. 3r torn
Albert Ramos - Horacio Zeballos
Pista 16. 11 h. 2n i 3r torns
(27 ) Ivo Karlovic - Albert Montañés
Matiahs Bourgue - Jordi Samper
HOMES. 1a eliminatòria
(17) Kyrgios - Cecchinato
7-6, 7-6, 6-4
(19) Paire - Albot
6-2, 4-6, 6-4, 1-6, 6-4
Gabaxvili - Young
7-6, 6-2, 6-3
Kuznetsov - Becker
6-2, 6-2, 6-4
Sijsling - Ungur
6-1, 6-2 , 7-6
DONES. 1a eliminatòria
(10) Kvitova - Kovinic
6-4, 4-6, 7-5
1(11) Safarova - Diatxenko
6-0, 6-2
(24) Pavliutxenkova - Sorribes
6-2, 6-0
Golubic - Riske
6-2, 1-6, 6-2
Su-Wei Hsieh - Arrubarrena
7-6, 6-3
12
errors no forçats
només va cometre el japonès Kei Nishikori en els dos primers sets
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)