Hoquei sobre herba

esports

hoquei herba

Una final tradicional

Hoquei sobre herba. L'Egara i el Polo es disputen, per tercer any consecutiu, la final de la lliga després de desfer-se a semifinals del Club de Campo i de l'Atlètic Terrassa, respectivament

El Polo i l'Egara disputen avui (13 h) la final de la lliga al Club de Campo de Madrid. Una final que s'ha repetit en els darrers tres anys amb el mateix resultat: victòria als shoot-out dels barcelonins, que encadenen tres lligues consecutives. Els egarencs, de la seva banda, volen fer valer allò que la tercera és la bona.

Ahir, els egarencs van fer valer el seu gran talent defensiu per contenir durant gairebé tot el partit l'amfitrió, el Club de Campo. L'Egara no va concedir gairebé cap jugada d'atac als madrilenys i, a més, va defensar a la perfecció els sis llançaments de penal córner de Leo Tollini, el gran especialista madrileny. Tot menys l'últim, quan el partit ja estava resolt. Abans, Pepe Romeu havia avançat els ratllats en el segon quart del partit certificant un millor inici dels visitants. El Club de Campo va oferir una altra imatge en l'inici del tercer període i a còpia de bona voluntat i de generar ocasions va poder empatar. Però, quan el partit arribava al moment més decisiu, quan els estics cremaven, l'Egara va posar la directa i va certificar el pas a la final amb un minut elèctric en què va marcar dos gols gairebé seguits. Vicenç Ruiz i Lluís Mercadé van culminar dos contraatacs ràpids dels egarencs. L'Egara ahir va mostrar les cartes que té per canviar la dinàmica i alçar la lliga després de perdre les dues darreres en la final contra el Polo.

Els barcelonins van suar sang ahir contra l'Atlètic per classificar-se per a la final. I això que amb el gol de Casasayas, que significava el 3-0 en l'inici del tercer quart, semblava tot dat i beneït. Però, l'Atlètic mai es pot donar per mort. Dani Malgosa amb una rematada de davanter centre pur i Sallés, amb un penal córner marca de la casa, van reduir distàncies amb els barcelonins, que s'havien avançat mitjançant Vila i Bordas. I l'Atlètic va tenir l'empat a les mans. De fet, el va fer quan faltaven sis segons per al final, però els àrbitres el van anul·lar en una decisió controvertida que, tinguin o no raó, dóna una mala imatge de l'hoquei sobre herba espanyol, que fa temps que hauria d'haver habilitat la figura de l'àrbitre de vídeo per facilitar la feina en les decisions dubtoses.