Natació

ESPORTS

Gil i Bertran, campions d'Espanya dels 10 km

Aigües obertes. La barcelonina Villaécija es va imposar en la prova femenina, però va ser desqualificada en una matinal plujosa en la qual els catalans van acaparar totes les places del podi

El nedador del CN Vallirana Pol Gil va ser proclamat campió d'Espanya dels 10km en aigües obertes en ser el més ràpid en una cursa oberta fins al final i celebrada en un plujós matí a l'estany de Banyoles. Mentre que la nedadora del Mediterrani, Aida Bertran, va culminar una jornada reeixida per a la natació catalana en adjudicar-se la prova femenina després que la barcelonina Erika Villaécija (CN Sabadell), que va ser la vencedora, fos desqualificada perquè una cortina d'aigua li va impedir veure amb claredat la línia de corxeres que marcava l'arribada i se la va passar per encarar la meta. Villaécija va assumir l'error: “A vegades les coses no surten com un vol. Gran tempesta, nul·la visibilitat... i he comès un error arribant. 10 km per aprendre.”

Els últims dos quilòmetres van servir de desenllaç de la cursa masculina que va haver de recórrer quatre voltes al voltant de l'estany. Gil, que la setmana passada va participar en el preolímpic, encara que sense poder embutxacar-se el bitllet per als Jocs, va agafar distància i va poder creuar la meta davant dels també catalans Guillem Pujol, campió júnior, i Roger Rabassa.

El final renyit també va caracteritzar el final de la prova femenina. Sis nedadores van portar la iniciativa fins superat l'equador de la cursa i, en l'última volta, Villaécija, Bertran i Núria Ciuró es van distanciar de la resta disputant-se la victòria. Al final, Núria Ciuró (Sant Andreu) i Esther Núñez (CN Sabadell) van acompanyar Bertran al podi.

10 km masculins
1r Pol Gil (Vallirana)
1h54:59
2n Roger Rabassa (Mataró)
a 5 seg.
3r Adrián González (Mataró)
a 9 seg.
4t Damian Blaum (Sabadell)
a 14 seg.
10 km femenins
1r Aida Bertran (Medit.)
2:06.00
2n Núria Ciuró (Sant Andreu)
a 8 seg.
3r Esther Núñez (Sabadell)
a 3:24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)