Atletisme

Esports

Atletisme

Alcalà, directe a Amsterdam

Atletisme. El migfondista del FC Barcelona s'imposa en els 1.500 metres del míting de Pamplona i es guanya el bitllet per al campionat europeu

El migfondista gavanenc Marc Alcalà (FC Barcelona) es va imposar ahir en els 1.500 m del míting de Pamplona i es va guanyar el bitllet directe per a l'europeu d'Amsterdam, que es disputa entre el 6 i el 10 de juliol. El responsable del sector de mig fons de la Federació Espanyola d'Atletisme havia fixat aquesta cursa per seleccionar una de les places per a la cita continental entre quatre dels corredors amb marca mínima (3:38.75): el madrileny Víctor Corrales (3:37.70), l'asturià Carlos Alonso (3:38.58) i els catalans Marc Alcalà (3:38.42) i Llorenç Sales (3:38.64). Al final, el premi gros va ser per a Alcalà (3:39.22). El mallorquí David Bustos, líder de l'any amb 3:36.14, té molts números per ser en la llista d'Amsterdam, en què també podria figurar el tortosí Llorenç Sales, que ahir va quedar segon (3:39.79), a força distància de l'asturià Carlos Alonso (3:42.38). Amb vista a l'europeu, el palamosí Adel Mechaal té previst competir en els 5.000 m.

Abans d'agafar el cotxe de tornada cap a Barcelona, Alcalà va explicar el desenvolupament de la prova: “La cursa ha estat perfecta. Hem tingut dues llebres, una fins als 600 m i una altra que ha passat el 1.000 a 2:27, tal com havíem fixat. En l'última volta ha passat primer Alberto Imedio, i jo al darrere. A 300 metres del final he fet el canvi i ja m'he distanciat una mica fins al final.” I va afegir: “Les sensacions han estat molt bones i he fet la meva segona marca de sempre.”

Pròxima cita: Toledo

Amb el bitllet per a l'europeu a la butxaca, Alcalà competirà aquest cap de setmana a Toledo, on aspira a conquerir el seu tercer títol consecutiu en els 1.500 m del campionat d'Espanya promesa. En la cita hi haurà una destacada representació catalana amb Cristina Lara (100 i 200 m), Zoya Naumov (800 m), Sònia Nasarre (400 tanques), Marta Segarra (alçada), Clara Amat (salt de perxa), Cora Salas (llargada i triple), Andrea Alarcón (disc), Javier Delgado (400 tanques), Jordi Matsuoka (llargada) i Miguel Alberto Blanco (martell), entre molts d'altres.

Mechaal i Guerrero, en el míting de Madrid

Els atletes del New Balance Adel Mechaal (3.000 m) i Esther Guerrero (800 m) encapçalen la delegació catalana en el míting de Madrid, la principal reunió del calendari estatal i que serà una de les últimes cites per aconseguir la mínima de participació per a l'europeu d'Amsterdam, fixada per al diumenge 26 de juny. El palamosí, amb els espectaculars 7:39.51 aconseguits fa un mes a Rabat, és un dels principals candidats a la victòria. La banyolina Esther Guerrero mirarà de certificar el bitllet per a l'europeu i tindrà una oportunitat per rebaixar el seu registre personal (2:01.43), aprofitant que en la prova hi ha diverses atletes amb marques acreditades de menys de dos minuts. Els altres atletes catalans inscrits en la reunió madrilenya són: Estela García i Cristina Lara –ahir va acreditar 11.61 al Serrahima– (100 m), Clàudia Garcia (salt d'alçada), Eduard Viles (100 m), Pau Fradera i Lluís Vallejo (400 m), Arnau Erta i Gerard Porras (100 m tanques), Javier Delgado (400 m tanques), Dídac Salas i Aleix Pi (salt de perxa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)