Ciclisme

Jordi Simón, bronze en el campionat estatal

Ciclisme. El navassenc puja al podi després d'una cursa que disputa tot sol contra equips de quinze i es torna a mostrar combatiu. Segon títol per a Rojas i setè per al Movistar

Jordi Simón (Verva ActiveJet) va afegir ahir un altre resultat a la seva llarga llista d'arguments per acabar corrent al més alt nivell del ciclisme professional, el World Tour. El corredor de Navàs (1990) va ser tercer en el campionat estatal de fons l'any que la cursa tenia més nivell i en una manifesta inferioritat perquè corria sol, sense equip i contra formacions com el Movistar, la Fundació Euskadi i el Caja Rural, que competien amb quinze unitats. “Estic content. Tampoc molt content, perquè em veia amb possibilitats de guanyar, però és molt difícil lluitar contra tot un equip com el Movistar”, va manifestar en la roda de premsa posterior a la cursa que va tancar els campionats estatals de carretera que es disputaven a la localitat alacantina de Cocentaina i que, en la prova de professionals –es va avançar a dissabte per no coincidir amb la jornada electoral– tenia 194 quilòmetres amb sis voltes a un circuit de 32,3 i 3.500 m de desnivell positiu acumulat i que, malgrat començar a les 9.30 h, va estar marcada per la calor.

A l'atac

Rubén Fernández (Movistar) i David Belda (Roth) eren els dos supervivents de la primera gran escapada quan Simón, amb Rojas (Movistar), Pardilla (Caja Rural) i Vicioso (Katuixa els van atrapar al capdavant mentre el Movistar ho controlava tot al darrere neutralitzant qualsevol dels intents de Mikel Landa (Sky) i Luis León Sánchez (Astana). “Ho he intentat quan faltaven 5 km, m'ha caçat Rojas per darrere i al final ens ha arrencat en la pujada. He esperat que Vicioso tapés el forat, però no ha estat així, i al final he pogut aconseguir la medalla”, explicava el bagenc, que es va acabar jugant el triomf amb dos corredors més amb el podi assegurat, però el murcià va aconseguir desempallegar-se d'ell i l'aragonès va arribar sol a la meta. “En la volta anterior s'ha anat molt enfilat, i quan hem arribat al petit port que hi havia s'han començat a produir atacs. He vist que la gent ja s'anava tallant. I quan he vist que hi havia un grupet al davant he arrencat i hem marxat sis corredors. Hem anat a relleus i al final, quan teníem el pilot a 20 segons i se'ns tirava a sobre, he arrencat perquè no ens agafessin i se n'anés tot en orris. Però Rojas ha estat el més fort”, lamentava, encara amb la sensació que hauria pogut acabar guanyant si Vicioso hagués estat més hàbil responent un dels múltiples atacs del posterior campió. “Estic molt satisfet: abans de sortir no ho hauria dit pas. Lluitar contra el Caja Rural, amb quinze; l'Euskadi, amb quinze, i el Movistar, amb quinze, i jo que corro en un equip polonès i, en aquest sentit, estava sol, em veia lluitant per les posicions i en un lloc més endarrerit. Content i a gaudir-ho”, va assegurar. Òscar Pujol i Benjamí Prades (Ukyo), que corren al Japó en el calendari asiàtic, també es van reivindicar amb el tretzè i el catorzè lloc respectivament.

Monopoli blau

José Joaquín Rojas relleva Alejandro Valverde, quart ahir, en el palmarès d'un campionat estatal de fons monopolitzat pel Movistar i la seva anterior denominació, Caisse d'Epargne. Rojas ja va guanyar el títol el 2011, i des del 2003 tots els vencedors pertanyien a la formació navarresa, inclòs Joaquim Rodríguez. Purito va ser campió el 2007 a Conca en la seva anterior presència en el campionat, l'antecedent més immediat d'un ciclista català al podi.

EL PROTAGONISTA

Estic content, però no del tot, perquè veia possibilitats de guanyar, tot i que és molt difícil lluitar contra tot un equip com el Movistar
M'ha caçat Rojas i ens ha arrencat en la pujada. He esperat que Vicioso tapés el forat, però no ha estat així