Tennis

Amb el seu permís

Wimbledon. Novak Djokovic busca el tercer títol consecutiu a l'All England Club i el cinquè Grand Slam seguit per reafirmar el domini tot i el gran moment de Murray i l'aurèola de Federer

Tant se val que l'irregular i genial Roger Federer llueixi el cartell d'heptacampió. Tant se val que Andy Murray, campió a l'All England Club el 2013, acabi de fer història a Queen's amb el seu cinquè títol. Tant se val que torni a tenir Ivan Lendl a la banqueta o que hagi canviat el seu mètode de preparació física. Res, absolutament res, no pot minimitzar la condició de favorit de Novak Djokovic, el número u indiscutible i que arriba a l'All England Club amb el títol de campió del 2015 i del 2014 sota el braç i el d'aquell 2011 boig que ara s'ha tornat quotidià. El serbi, que només ha perdut tres partits el 2016 –44-3, amb sis títols– ha guanyat els quatres darrers Grand Slams i lluita pel tercer del curs i per completar el pòquer de majors en un mateix any. És cert que Djokovic no ha tastat l'herba en partit oficial des del curs passat i que no ha jugat des que va alçar el títol a Roland Garros. Però aquest mateix mètode li va servir per conquerir Londres els dos últims anys superant en la final Federer. Es va estrenar el 2011 derrotant en la final Rafa Nadal, el gran absent per la lesió al canell de la present edició. Federer tampoc no arriba pletòric físicament i es va perdre Roland Garros per una lesió a l'esquena, tot i que sembla recuperat. En el torneig de preparació a Halle, un dels seus hàbitats naturals –vuit títols–, va rendir a un bon nivell tot i que va cedir en les semifinals contra l'ímpetu de l'austríac Dominic Thiem, el jugador revelació de l'any. L'helvètic s'ho pren amb filosofia: “Els favorits són Djokovic i Murray.” Una tercera final és enguany irrepetible perquè si Djokovic i Federer progressen es trobaran en semifinals. De la resta, mai no s'ha de descuidar el suís Stan Wawrinka (4), que té la desimboltura suficient per plantar cara a qui sigui com va demostrar derrotant Djokovic en la final de París el 2015.

L'herba, certament, no és la superfície idònia dels catalans, que no disposen ni tan sols de cap pista. El mataroní Albert Ramos, quartfinalista a París, arrencarà contra el canadenc Vasek Pospisil. El barceloní Marcel Granollers debutarà contra el dominicà Víctor Estrella i el rapitenc Albert Montañés, que va accedir al quadre per la baixa de Nadal, i s'enfrontarà a l'australià John Millman. Tots tres juguen demà.

ELS PROTAGONISTES

Encara sento l'emoció del primer dia. Enguany és diferent perquè he guanyat a París i tinc més confiança
Novak Djokovic

MALEFICI

El suís, heptacampió a Londres, ha perdut les dues darreres finals
Pista central. 14 h
(1) Novak Djokovic - James Ward
Camila Giorgi - (2) Garbiñe Muguruza
(3) Roger Federer - Guido Pella
Pista 1. 14 h
(8) Ve nus Williams - Dona Vekic
Sam Groth - (5) Kei Nishikori
Laura Robson - (4) Angelique Kerber
Pista 3. 12.30 h (2n torn)
Dudi Sela - (13) David Ferrer

ABSÈNCIES

Els lesionats Nadal i Azarenka i la sancionada Xaràpova són baixes il·lustres
La consistència del joc de Djokovic és admirable. No té cap punt dèbil. Ho fa tot bé en totes les superfícies
Andy Murray
He d'arribar ben preparat i anar a poc a poc. El més important és fer bé la feina la primera setmana
Roger Federer

Serena Williams i Muguruza es tornen a trobar

La lluita de cops expeditius entre la nord-americana Serena Williams (1) i la catalana Garbiñe Muguruza (2) està servida. La tennista ianqui es va endur el seu setè títol de Wimbledon l'any passat precisament contra Muguruza (6-4-6-4), però des de llavors ha fallat en les grans cites i continua a un títol d'igualar els 22 Grand Slams de Steffi Graf. A Roland Garros, Muguruza la va derrotar amb un joc agressiu i eficaç. Amb Maria Xaràpova sancionada, Victoria Azarenka baixa per problemes físics i Agnieszka Rawdanska (3) i Simona Halep (5) que no acaben de fer el salt, l'alternativa no és altra que la txeca Petra Kvitova (10), que fins ara no ha lluït gaire aquest curs –15-14 i cap títol–però que atresora dos títols a Wimbledon (2011 i 2014). Muguruza tindrà avui un escull complicat, l'agressiva italiana Camila Giorgi (68), contra la qual ha perdut dos cops en tres partits. La de Caracas tindria com a hipotètica rival a semifinals l'alemanya Angelique Kerber (4), campiona a Austràlia. A quarts, es podria trobar la seva rival i companya de dobles Carla Suárez (12). Serena tindrà Radwanska (3) per dalt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)