Tennis

Tennis

Torneig de Wimbledon

Dos de tres catalans

Tennis. Ramos i Granollers van passar a la segona eliminatòria i Montañés va ser eliminat. Murray va guanyar un duel britànic que no es jugava a Wimbledon des de feia quinze anys

Dos dels tres catalans que van entrar ahir en joc en el quadre masculí de Wimbledon es van classificar per a la segona eliminatòria. El mataroní Albert Ramos i el barceloní Marcel Granollers van aconseguir la victòria en quatre sets, mentre que el rapitenc Albert Montañés va caure dignament en cinc sets. Els principals caps de sèrie en aquesta primera jornada no van tenir problemes per seguir endavant. La pluja va aparèixer per primer cop en aquesta edició de Wimbledon i va afectar gairebé la meitat de la jornada prevista, 30 dels 65 partits. En el quadre masculí es van suspendre vuit partits que ja s'havien començat a disputar, mentre que quatre més van quedar ajornats per avui.

Els catalans van jugar els primers partits a les seves pistes i no es van veure afectats per la pluja. Albert Ramos va derrotar al canadenc Vasek Pospisil per 6-4, 3-6, 6-3 i 6-4 després de 2h27 de joc, i en la segona eliminatòria s'enfrontarà amb el serbi Victor Troicki, el 25è favorit, que va superar el francès Tristan Lamasine en tres sets per 6-4, 6-2 i 6-2. Marcel Granollers va igualar el resultat que va aconseguir l'any passat en superar la primera eliminatòria. Va derrotar en 2h38 el dominicà Víctor Estrella Burgos per 6-2, 6-4, 2-6 i 6-4. En el segon partit, tindrà un rival molt complicat, el francès Richard Gasquet, que és el setè favorit del torneig. Gasquet va eliminar per 6-3, 6-4 i 6-3 el britànic Aljaz Bedene. L'única derrota catalana de la jornada la va protagonitzar Albert Montañés, que va perdre en cinc sets contra l'australià John Millman per 7-5, 4-6, 5-7, 6-4 i 6-3, en gairebé tres hores de partit (2h59).

El segon favorit a la victòria, l'escocès Andy Murray, no va tenir problemes en el seu debut i va derrotar en el duel britànic l'anglès Liam Broady per 6-2, 6-3 i 6-4. A la pista central de l'All England Tennis Club es va viure una mica d'història, ja que feia quinze anys que no s'enfrontaven dos jugadors britànics a Wimbledon. També feia deu anys que no es veien les cares dos britànics en un Grand Slam, el darrer cop va ser en un obert dels Estats Units. El suís Stan Wawrinka, el quart cap de sèrie, va necessitar quatre sets per passar a la segona eliminatòria. Va superar per 7-6 (4), 6-1, 6-7 (2) i 6-4 el nord-americà Taylor Fritz. En aquesta jornada va acabar un partit que s'havia ajornat dilluns per falta de llum quan estaven en el cinquè set. Al final va arribar a les quatre hores i quinze minuts de joc. El luxemburguès Gilles Muller va acabar derrotant el colombià Santiago Giraldo per 4-6, 6-7 (3), 7-6 (5), 6-3 i 15-13.

Serena s'estrena amb la victòria número 80

Serena Williams va iniciar la defensa del títol de Wimbledon aconseguint la seva victòria número 80 sobre l'herba anglesa, on només ha perdut en deu ocasions. Només va necessitar una hora i quatre minuts per derrotar per 6-2 i 6-4 la suïssa d'origen macedoni Amra Sadikovic, que va debutar en el quadre gran després de superar la fase prèvia. La propera rival de la nord-americana serà la seva compatriota Christina McHale, que va vèncer l'eslovaca Daniela Hantuchova per 7-5 i 6-2. La italiana Roberta Vinci, la sisena favorita, va necessitar tres sets per superar la nord-americana Alison Riske per 6-2, 5-7 i 6-3. El quadre femení va ser el més afectat per la puja, sis partits es van suspendre quan ja estaven començats i dotze es van ajornar abans de d'iniciar-se.