Més esport

Tennis taula

Jocs de Rio 2016

Gàlia Dvorak es cola en els Jocs en l'últim instant

Tennis de taula. La baixa per lesió de la francesa Carole Grundisch obre les portes a la mataronina, que ja va ser olímpica a Pequín i Londres

Mataró tindrà finalment cinc esportistes en els Jocs Olímpics de Rio. La jugadora de tennis de taula Gàlia Dvorak (1988), que era la primera reserva en el torneig femení, substituirà la francesa Carole Grundisch, baixa per lesió, i encadenarà els seus tercers Jocs. El Comitè Olímpic Espanyol (COE) va confirmar la notícia a Dvorak, que viatjarà la setmana vinent cap al Brasil. El torneig de tennis de taula femení comença el diumenge 7 d'agost.

Dvorak ja va ser olímpica el 2008 a Pequín, amb només 20 anys, formant part de l'equip espanyol, amb el qual va quedar novè. En aquella ocasió va quedar a només una victòria, en el preolímpic europeu, de guanyar una plaça per a la competició individual, però després la federació espanyola no la va portar al preolímpic mundial. A Londres, també en la competició per equips, Dvorak, l'osonenca Sara Ramírez i la xinesa nacionalitzada Shen Taifei, van quedar eliminades en la primera fase contra la Xina.

La jugadora va néixer a Kíev, però es va traslladar a Catalunya amb només dos anys amb els seus pares, professionals del tennis de taula. El 1999 va fitxar pel club de la seva ciutat, el CN Mataró, club amb el qual encara competeix, tot i que aquesta última temporada també ha defensat els colors del Grand Quevilly en la lliga francesa.

Dvorak va ser campiona d'Espanya absoluta el 2002 amb només catorze anys i, dos anys després, va assolir el seu primer gran èxit internacional, amb el títol de campiona d'Europa juvenil.

En principi la mataronina havia quedat fora dels Jocs de Rio en quedar eliminada en la repesca del preolímpic europeu que es va jugar a Suècia amb una derrota contra la ucraïnesa Margarita Petsotska (66a del món). Dvorak, que el 2010 va ser la número 72 del món, ocupa ara el lloc 105 del rànquing mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)