Natació

Natació sincronitzada

Jocs Olímpics de Rio 2016

Carbonell i Mengual, a la recerca del tercer metall

Natació sincronitzada. La seleccionadora, la catalana Jaumà, reconeix que Mengual l'ha sorprès “pel nivell físic” que exhibeix amb 39 anys

Onze mesos després d'iniciar una de les aventures més sorprenents dels representants catalans en els Jocs de Rio, Ona Carbonell i Gemma Mengual perfeccionen els detalls de les dues coreografies amb les quals aspiren al podi. “El somni és el de les medalles, estem preparades”, confessa Mengual, que, a les portes dels quaranta, es conserva en un excel·lent estat de forma. Fins i tot la seleccionadora, Esther Jaumà, es rendeix a l'evidència: “M'ha sorprès pel nivell físic, però no pel tècnic” i admet que incloure-la en el duet va ser “una decisió arriscada”. El que no li canvia és la inquietud pel debut: “Estic igual de nerviosa que sempre, si bé és cert que ara relativitzo algunes coses. Tot i això, quan visualitzo la situació se'm remou tot per dins.” I va admetre que quan va acceptar el repte de Jaumà i companyia “pensava que era boja”: “Però estic supercontenta. M'ho he passat molt bé. Poder viure una situació que pensava que no es tornaria a repetir...”

Carbonell i Mengual han treballat contrarellotge després que al setembre l'equip tècnic prengués aquesta sorprenent decisió davant de la impossibilitat de formar un altre duet amb garanties. “Han estat quatre anys durs, amb adversitats dins i fora de l'aigua. Volem arribar a l'objectiu que ens havíem fixat, i hem treballat molt perquè sabem que hi ha dues rutines molt bones”, explica Carbonell.

La parella va presentar ahir al CN Sabadell la rutina lliure Pasión flamenca, que serà la seva carta de presentació i la final en els Jocs. Amb aquest exercici emotiu i artístic, en el qual han afegit molta dificultat, confien captivar els jutges. Carbonell està convençuda que la introducció de tanta dificultat “no és un risc”, sinó que els hauria de servir per “guanyar més punts” i que les sensacions que han rebut dels jutges en les competicions en les quals han participat han estat bones: “Ens van dir que la dificultat és un deu. Sortim amb un punt de partida molt bo.” I reconeix que ara només falta “millorar l'execució i sincronitzar”: “Tenim moltes possibilitats, encara que ens enfrontarem amb grans rivals.”

L'actuació a Rio es completarà amb l'exercici tècnic, també “d'una gran dificultat pels moviments de les figures i els desplaçaments dins de l'aigua”, segons Jaumà. Totes dues rutines amb música composada per Toni Mir.

LES PROTAGONISTES

El somni és el de les medalles, estem preparades. Al principi pensava que era boja. Però estic supercontenta
Gemma Mengual

LA DADA

La dificultat del lliure és de deu, és un bon punt de partida. Tenim moltes possibilitats i grans rivals
Ona Carbonell
4
medalles.
Dues plates a Pequín i una plata i un bronze a Londres, el botí de Mengual i Carbonell en els Jocs, respectivament.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)