Hoquei sobre herba

jjoo de rio

Hoquei sobre herba

Fer un bon paper i sorprendre

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola masculina s'estrena avui contra el Brasil, mentre que la femenina s'enfrontarà demà a Holanda, la favorita per revalidar el títol

Les seleccions espanyoles masculina i femenina d'hoquei sobre herba, amb força catalans a les seves files, arriben a Rio sense estar entre les favorites a pujar al podi, amb l'objectiu inicial d'arribar als quarts de final però amb la convicció que poden plantar cara a qualsevol rival i amb moltes ganes de sorprendre i estar entre els millors. Alemanya en la categoria masculina i Holanda en la femenina lluitaran per revalidar per tercera vegada consecutiva el títol de campions olímpics.

El conjunt estatal masculí, dirigit pel francès Fred Soyez, amb catorze jugadors catalans, és una bona barreja de veterans i joves. Després de no fer una bona actuació a Londres i acabar sisens, tenen moltes ganes de brillar al Brasil. La seva estrena serà avui contra el conjunt amfitrió, que debuta en uns Jocs, i en el seu grup també es veuran les cares amb Austràlia –actual número u mundial–, Nova Zelanda, Bèlgica i la Gran Bretanya. Alemanya, la gran favorita, és a l'altre grup.

El combinat estatal femení no es va classificar per als Jocs del 2012 i torna a la competició olímpica guiat per l'anglès Adrian Lock amb un equip renovat i jove, amb vuit catalanes a les seves files. Les noies debutaran demà contra Holanda, l'actual campiona olímpica, sense cap tipus de pressió. Completaran el grup d'Espanya les seleccions de Nova Zelanda, Corea del Sud, la Xina i Alemanya.

Tant en la competició masculina com en la femenina hi ha dos grups de sis equips i els quatre primers de cada grup accediran als quarts de final, una fase que és nova d'aquests Jocs, ja que a Londres es disputaven directament les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)