Atletisme

jjoo de rio

atletisme

Mechaal ha de volar demà o dimecres a Rio de Janeiro

Atletisme. “Estem buscant un vol perquè viatgi com més aviat millor”, va dir ahir el responsable atlètic de la delegació espanyola, José Luis de Carlos

“Estem buscant un vol perquè viatgi com més aviat millor, un cop resolt el problema administratiu amb la seva acreditació. No hi ha res, que nosaltres sapiguem, que li impedeixi participar en els Jocs”, va dir ahir José Luis de Carlos, en unes declaracions a l'agència Efe respecte al viatge d'Adel Mechaal a Rio de Janeiro per disputar-hi els Jocs. El palamosí, subcampió d'Europa dels 5.000 metres, no va poder fer el desplaçament dijous passat amb la resta de corredors de la selecció espanyola d'atletisme,tal com tenia previst. El motiu, la suposada triple falta a l'hora de facilitar la seva ubicació en el programa Adams antidopatge de seguiment individualitzat, una aplicació que obliga els esportistes a facilitar en tot moment el seu lloc de residència.

La cronologia

Mechaal, que estaria disposat a recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) si no se li permet competir en els Jocs, està convocat per córrer dues distàncies, els 1.500 i els 5.000 metres. La primera cita és de demà en vuit, amb les sèries de la seva millor distància (1.500), i l'endemà, l'eliminatòria del 5.000. La IAAF només té constància, segons l'agència Efe, de la no compareixença de Mechaal el 16 de juliol, quan en lloc d'estar localitzable a Font Romeu va anar al míting belga de Heusden-Zolder. El cas és que Mechaal tindria temps per presentar les al·legacions fins al 18 d'agost, tot just dos dies després de la seva primera cursa.

Se'n renta les mans

“Ni la Federació Espanyola d'Atletisme ni la IAAF li impedeixen venir a Rio, almenys per ara, tot i que jo no poso les mans al foc per ningú, perquè en aquests casos és impossible predir el que pot passar d'un dia per l'altre”, va dir De Carlos, que també és el director general de la federació per la qual ha de córrer el palamosí. Mechaal reconeix que hauria comès la primera de les tres infraccions en el darrer any, el mes de desembre. En els altres dos casos, ha presentat els correus electrònics en què comunicava que seria a les proves d'Elgoibar –al final, per malaltia, no va disputar el cros internacional i va tornar a casa– i a la reunió belga enlloc de ser al centre d'entrenament de Font Romeu, on va fixar el seu lloc de residència des que, amb l'excedència a la seva plaça a l'Ajuntament de Calonge, va poder dedicar-se en exclusiva a la pràctica de l'atletisme des de l'inici de la temporada.

Lizzie Armitstead, cinquena ahir

La britànica, actual campiona del món de fons de ciclisme i plata a Londres, va rebre l'autorització del TAS per córrer ahir en la prova femenina de fons, en la qual va ser cinquena. L'agència britànica contra el dopatge l'havia suspès per faltar a tres controls en un any, l'agost i l'octubre del 2015 i el juny del 2016. El recurs que va presentar Lizzie Armitstead deia que en el primer dels tres casos es trobava en l'hotel de l'equip britànic i l'oficial encarregat de fer el control no hauria fet tot el possible per localitzar-la i per això no li va poder fer el control. “Sempre he estat i sempre seré una atleta neta”, va dir la ciclista, sancionada l'11 de juliol i autoritzada a córrer dimarts passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.