Hoquei sobre herba

JJOO de Rio

Hoquei sobre herba

Competir en un altre món

Hoquei sobre herba. El combinat holandès, màxim aspirant a l'or olímpic, atropella la selecció espanyola, amb vuit catalanes, i confirma que està un graó per sobre de la resta

Quan la selecció espanyola femenina es va quedar fora dels Jocs Olímpics de Londres 2012 es va fer autocrítica, es va canviar el xip i es va iniciar un llarg procés de renovació. Es va fiar aquell canvi necessari a Adrian Lock, que ha comandat un procés lent i costós que encara no ha arribat al punt àlgid. I, tot i que aquest cicle encara té un marge gran de projecció, els resultats són cada vegada més palpables. El combinat estatal ja no és aquell equip tou que no podia aguantar el ritme dels partits internacionals i defallia abans de la mitja part. Les jugadores han guanyat múscul, resistència i esma. Es noten les rutines de treball elaborades per Lock i pel seu equip tècnic que les noies elaboren cada setmana de l'any pel seu compte particular. “Podem competir amb qualsevol equip”, els agrada dir a una bona part de les jugadores. Amb tots els equips menys un, que “està per sobre de tot i de tothom”, també expliquen. Holanda està un graó més amunt. Per sobre d'Espanya, de l'Argentina, d'Alemanya i de qualsevol altra selecció. Ve de lluny, perquè l'equip oranje ja va guanyar l'or a Pequín i a Londres i no és escabellat dir que és la màxima candidata a penjar-se'l a Rio. Les holandeses competeixen en un altre món. Ahir, contra el combinat espanyol, ja van fer el primer pas cap a l'or. Van atropellar les noies d'Adrian Lock i va ensenyar la seva carta de presentació. No van estar gaire encertades les jugadores de l'equip espanyol –amb vuit catalanes– en els dos primers quarts tot i uns primers cinc minuts esperançadors. Lola Riera va fallar la primera opció de penal córner que va tenir i, aleshores, Holanda va engegar la maquinària. Aprofitant alguna llacuna en la defensa espanyola, les holandeses van avançar-se amb dos gols de mateix patró; pilota dins l'àrea i cop subtil per desviar-la cap a gol. Van continuar arribant les ocasions des del penal córner però les espanyoles no van estar gens encertades (0 de 6). Qui no va fallar va ser Maartje Paumen, la gran especialista, que va veure porteria en els dos llançaments que va tenir. D'aquesta manera, Holanda va atropellar Espanya, que avui ha de fer taula rasa i refer-se del correctiu d'ahir amb un triomf contra la Xina. Al cap i a la fi, les holandeses competeixen en un altre món.

HOLANDA5
ESPANYA0

HOLANDA: Sombroek, Van Male, Bos, Keetels, Jonker, Verschoor, Welten, Paumen, Van as, Van Geffen i De Goede –onze titular– De Waard, Leurink, Dirkse Van de Heuvel, Van Maasakker i Hoog. ESPANYA: López de Equilaz, Gutiérrez, Ybarra, Petchamé, López, Riera, Pérez, Comerma, Oliva, Garcia i Magaz –onze inicial– Salvatella, Bonastre, Guinea, Giné i Jiménez. GOLS: 1-0 (12') Welten. 2-0 (16') Leurnik. 3-0 (19') Keetels. 4-0 (23') Paumen. 5-0 (49') Paumen. ÀRBITRES: Crutchley i Batch.
Jornada 1
Nova Zelanda- Corea del Sud
4-1
Holanda- Austràlia
5-0
Xina - Alemanya
1-1
Jornada 2 (avui)
Nova Zelanda- Alemanya
18.30 h
Holanda - Corea del Sud
22 h Xina - Espanya
00.30 h
Jornada 3 (dimecres)
Espanya - N. Zelanda
15 h
Alemanya- Corea del Sud
17.30 h
Holanda- Xina
23 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)