Hoquei sobre herba

Espanya la fa grossa

Hoquei sobre herba. Un solitari gol d'Alex Casasayas dóna el triomf al combinat estatal en un duel magnífic contra Austràlia, campiona del món i gran candidata a l'or

S'ha de ser molt atrevit per proposar-li guerra a la selecció número 1 del rànquing mundial. Però, el rejovenit combinat espanyol d'hoquei sobre herba és descarat i si ha d'assumir una batalla de tu a tu amb el principal candidat a l'or, l'assumeix. Espanya ha completat un partit majúscul, sobretot en l'àmbit defensiu, i ha sumat el segon triomf dels Jocs que l'acosta als quarts de final. Li ha sortit a la perfecció el pla al conjunt de Fred Soyez, que ha arribat al descans amb un 1-0 al marcador que ja cridava a l'esperança. Els australians han comandat el partit però el magnífic entramat dels espanyols ha fet que no disposessin de massa ocasions. Les més clares, de penal córner, no han vist porteria. Quico Cortès també ha sabut refusar un xut a boca de gol de Daniel Bill en la primera meitat. Abans, el barceloní Alex Casasayas havia posat per davant els espanyols en una de les poques ocasions d'un conjunt que s'ha mostrat desacomplexat durant tot el partit. En el tercer període no ha canviat gens el discurs. Austràlia, sense massa llums quan arribava a la línia de 22, s'ha estavellat una i una altra vegada contra el mur espanyol, que es reforçava minut rere minut, jugada rere jugada. Fins i tot el golejador Casasayas hauria pogut ampliar les distàncies però no ha sabut rematar una internada per banda esquerra del terrassenc Marc Sallés. A mesura que passaven els minuts, els australians intensificaven el setge a la porteria de Quico Cortès però també augmentaven els nervis, la tensió i les imprecisions. Al final, els campions del món, han optat per buscar el gol amb el porter jugador però ni així han pogut batre el magnífic treball defensiu dels espanyols que l'han fet grossa en el segon partit dels Jocs de Rio de Janeiro. Els quarts de final ja estan més aprop.

AUSTRÀLIA0
ESPANYA1

AUSTRÀLIA: Dwyer, Orchard, Turner, Ciriello, Govers, Gohdes, Zalewski, Deavin, Swann, Charter i Kavanagh -onze inicial- Dawson, Knowles, Ockenden, Whetton i Beale. ESPANYA: Cortès, Enrique, Delàs, Quemada, Alegre, Oliva, Mir, Lleonart, Piera, Terraza i Romeu -onze titular- Casasayas, Sallés, Iglesias, Ruiz i Pérez-Pla. GOL: 0-1 (6') Casasayas. ÀRBITRES: Blasch i Van Bunge..