Hoquei sobre herba

Un premi majúscul

Hoquei sobre herba. Un gol d'Àlex Casasayas dóna la victòria a Espanya en un duel magnífic contra Austràlia, campiona del món i gran candidata a l'or olímpic

La selecció espanyola més catalana –catorze jugadors ho són– va fer realitat una victòria que gairebé pren color de gesta per a un equip en transició generacional: vèncer el gran favorit, Austràlia, en un partit majúscul sobretot en l'àmbit defensiu i amb dos jugadors que van marcar la diferència. L'un, Àlex Casasayas, amb l'únic gol del matx. L'altre, el porter Quico Cortès, el gran antídot australià. L'entramat defensiu dels espanyols va funcionar a la perfecció i els va permetre arribar a la mitja part amb un 1-0 que convidava a l'esperança. Austràlia va comandar el partit, però no va tenir gaires ocasions. Les més clares, de penal, no van acabar al fons de la porteria. Austràlia, sense gaires llums quan arribava a la línia de 22, es va estavellar sempre contra el mur espanyol. Fins i tot Casasayas hauria pogut fer el segon, però no va saber rematar una internada del terrassenc Marc Sallés.
El moment de Cortès
Quan la qualitat australiana va trobar via lliure cap al gol, va entrar en escena Quico Cortès. Daniel Beale, que va tenir l'ocasió més clara dels australians en el primer temps, haurà somiat en ell. Amb reflexos felins, Cortès va refusar les ocasions de la gran candidata a l'or. Fins i tot a Chris Ciriello, el gran especialista en els llançaments de penal, se li va fer petita la porteria en els tres llançaments que va tenir. “Els porters tenim dies bons i dies dolents, però el Quico sembla que no en tingui mai de dolents”, comenta Mario Fernández, porter del Polo i suplent de Quico Cortès a la selecció. Precisament del Polo és Àlex Casasayas, autor del gol que va donar el segon triomf, que acosta Espanya als quarts de final. Avui (15 h), la selecció de Nova Zelanda determinarà si el triomf d'ahir és, o no, flor d'un dia.

AUSTRÀLIA0
ESPANYA1

AUSTRÀLIA: Dwyer, Orchard, Turner, Ciriello, Govers, Gohdes, Zalewski, Deavin, Swann, Charter i Kavanagh –onze inicial–; Dawson, Knowles, Ockenden, Whetton i Beale. ESPANYA: Cortès, Enrique, Delàs, Quemada, Alegre, Oliva, Mir, Lleonart, Piera, Terraza i Romeu –onze inicial–; Casasayas, Sallés, Iglesias, Ruiz i Pérez-Pla. GOL: 0-1 (6') Casasayas. ÀRBITRES: Blasch i Van Bunge..

La dolça melodia de Quico Cortès

Cau la tarda a les instal·lacions de l'Egara. És Setmana Santa i el camp principal està buit. Falta una hora perquè el primer equip de l'entitat ratllada faci una suau sessió d'entrenament abans de marxar cap a Amsterdam, on disputarà el KO16 de l'EHL. Sobre l'herba del Pla del Bonaire només hi ha Ramon Sala, membre del cos tècnic de l'equip i gran referent de l'hoquei sobre herba espanyol, i Quico Cortès, porter i emblema de l'Egara. Cortès, de 33 anys, s'entrena amb la intensitat d'un juvenil i demana més ritme al seu preparador. “No es pren res a mitges tintes, treballa de valent sempre i és molt actiu tant a dins com fora del camp”, explica Albert Pérez, company de Cortès a la porteria de l'Egara. És la clau del seu èxit, entrenar-se amb la mateixa professionalitat que el primer dia.

Durant l'entrenament, la seva veu aguda ressona per tots els racons del club. És inconfusible. Mana i guia els seus jugadors. És la melodia habitual de qualsevol partit de l'Egara i de la selecció espanyola, amb la qual viu els seus tercers Jocs Olímpics. “Vol tenir controlat tot el que passa. Des del reg fins als xutadors dels penals, passant per qualsevol passada”, analitza Pérez, que segueix les passes de Cortès i serà un dels porters de la selecció espanyola sub-21 en el mundial de l'Índia del desembre. Ahir, la veu de Quico Cortès també va ressonar per tots els racons del Deodoro de Rio de Janeiro. La seva dolça melodia va guiar els seus companys en un repte majúscul: guanyar la selecció número 1 del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)