Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

Jocs de Rio 2016

De l'escepticisme a la il·lusió

Hoquei sobre herba. La selecció estatal guanya Nova Zelanda amb un gol de Xavi Lleonart en el darrer instant i s'assegura un lloc als quarts

Pocs (per no dir ningú) haurien apostat per un ple de victòries de la selecció espanyola en els tres primers partits dels Jocs. L'equip espanyol, en un procés de renovació, es posava com a objectiu arribar als quarts, però tothom sabia que el camí cap a aquesta fita costaria molt. Doncs tot el contrari, perquè ahir, amb un gol de Xavi Lleonart quan restaven 26 segons per a acabar el duel, la selecció espanyola va vèncer Nova Zelanda i va certificar l'accés als quarts de final després de tres triomfs consecutius. Ahir, el partit va tenir diverses fases de bogeria. Tan bon punt va començar, i després de tres intents de penal córner, Roc Oliva va posar per davant l'equip espanyol. La resposta de Nova Zelanda, però, va ser immediata. El capità neozelandès va fer una jugada individual magnífica i va batre Quico Cortès amb facilitat. Tot i la galleda d'aigua freda, la selecció espanyola no va abaixar els braços. Els homes de Fred Soyez van continuar dominant el duel i van tornar-se a avançar gràcies a una diana d'Àlex Casasayas, l'autor del gol en el triomf contra Austràlia. Espanya, que estava fent un excel·lent començament de partit, podria haver ampliat les distàncies amb un penal córner, però ahir els especialistes espanyols no van estar encertats. Els tiradors van desaprofitar les deu opcions que van tenir en els 60 minuts de partit. I, com són les coses, quan Nova Zelanda va disposar del seu segon penal, just a les acaballes del segon període, Simon Child va empatar. En la represa, el duel va canviar de dinàmica. Els dos equips es van mantenir el respecte, els porters van parar les ocasions de gol aïllades i el partit va arribar al final. Nova Zelanda va tenir l'opció de desequilibrar-lo amb un penal córner, però va ser Xavi Lleonart qui va posar el colofó a un partit extraordinari amb el 3-2 definitiu a 26 segons del final.

ESPANYA3
NOVA ZELANDA2

ESPANYA: Cortès, Enrique, Delàs, Quemada, Alegre, Oliva, Mir, Lleonart, Piera, Terraza i Romeu –onze inicial– Pérez-Pla, Ruiz, Iglesias, Sallés i Casasayas. NOVA ZELANDA: Manchester, Coughlan, Child, Hilton, Archibald, Woods, Russell, Tarrant, McCaleese, Inglis i Wilson –onze inicial– Shaw, Neal, Panchia, Jenness i Phillips. GOLS: 1-0 (1') Oliva. 1-1 (2') Child. 2-1 (10') Casasayas. 2-2 (30') Child. 3-2 (60') Lleonart. ÀRBITRE: Blasch i Montes de Oca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)