Tennis

Tennis

Jocs de Rio 2016

Muguruza, escombrada

Tennis. Desbordada, la catalana s'estimba amb un doble 6-1 davant la fe i l'agressivitat de la porto-riquenya Mónica Puig. Nadal i Murray passen a vuitens i Ferrer cau contra Donskoi

Garbiñe Muguruza va fer ahir un partit pèssim contra l'efervescent porto-riquenya Mónica Puig i va encaixar una derrota sagnant i inesperada per 6-1 i 6-1 (64') en els vuitens de final de Rio. La catalana, quarta de la WTA, havia arribat a la cita sense despentinar-se, però Puig (31a) la va escombrar a còpia d'agressivitat i fe. Erràtica, lenta i poc concentrada, Muguruza no va trobar arguments per contrarestar ni la dreta plana ni els angles que va obrir amb el seu revés la jugadora de Puerto Rico, que va signar el triomf més important de la seva carrera. Un break en el quart joc del primer set va ser el detonant de la davallada de la catalana, que va caure en picat sense cap símptoma de recuperació i mai no va dominar el centre de la pista. Puig jugarà contra l'alemanya Laura Siegemund, que va derrotar la belga Kirsten Flipkens per 6-4 i 6-3. La canària Carla Suárez, per la seva banda, va claudicar contra la potència de la nord-americana Madison Keys –6-3, 3-6 i 6-3–, que l'ha batut sempre (3-0).

Ofuscada, Muguruza es va queixar d'un calendari massa atapeït, tot i que va admetre la superioritat de Puig: “Mai l'havia vist jugar així.” La de Caracas, que ahir després de la decepció va haver d'empassar saliva i disputar els dobles amb Suárez contra les belgues Flipkens-Wickmayer, afrontarà avui el doble mixt amb Rafa Nadal contra els txecs Stepanek-Hradeca. La nord-americana Serena Williams, per la seva banda, va superar dilluns el segon partit contra la francesa Alize Cornet per 7-6 (5) i 6-2 i s'havia d'enfrontar amb la ucraïnesa Elina Svitolina. La txeca Petra Kvitova va salvar els mobles contra la russa Ekaterina Makarova –4-6, 6-4 i 6-4– i s'enfrontarà amb la vencedora del duel en els quarts.

Els favorits, ferms

El xabià David Ferrer va acabar molt cansat, i es va acomiadar en la segona eliminatòria contra Ievgueni Donskoi: 3-6, 7-6 (1) i 7-5. En canvi, van reeixir amb solvència els dos grans favorits. El britànic Andy Murray, va esbandir l'argentí Juan Mónaco per 6-3 i 6-1 i Rafa Nadal va certificar l'accés als vuitens contra l'italià Andreas Seppi per un doble 6-3 i se les haurà amb el francès Gilles Simon.

LA PROTAGONISTA

No em sembla bé que es faci tot en una setmana. Si hagués guanyat tindria tres partits entre demà i demà passat
Garbiñe Muguruza

Marc López i Rafa Nadal ja són als quarts de final

El tennista català Marc López i el balear Rafa Nadal ja són a quarts de final de dobles després de derrotar, la matinada de dilluns a dimarts, els argentins Juan Martín del Potro, el botxí de Novak Djokovic en el quadre individual, i Máximo González per 6-3, 5-7 i 6-2. Tant López com Nadal van redreçar el seu joc en el tercer set després d'una perillosa baixada d'intensitat. Nadal i López s'enfrontaran avui amb els austríacs Alexander Peya i Oliver Marach. També han accedit als quarts el xabià David Ferrer i el castellonenc Roberto Bautista, que van eliminar els polonesos Lukasz Kubot i Marcin Matkowski per 6-3 i 7-6 (5) i van jugar la matinada contra els nord-americans Jack Sock i Steve Johnson. Novak Djokovic tampoc aspirarà a l'or en dobles perquè va perdre, fent parella amb l'especialista Nenad Zimonjic, contra els brasilers Marcelo Melo i Bruno Soares en la segona eliminatòria del quadre de dobles per 6-4 i 6-4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)