Atletisme

jjoo de rio

atletisme

Mechaal confia a oferir la seva millor versió a Rio

Atletisme. Després de l'embolic administratiu, el palamosí intentarà guanyar-se l'accés a les semifinals de 1.500 m en les sèries d'avui (15.39 h)

El palamosí Adel Mechaal (New Balance) farà aquesta tarda (15.39 h) l'anhelat debut olímpic en les sèries de 1.500 m. Un somni que en l'última setmana s'havia complicat per un error administratiu relacionat amb el sistema Adams –l'aplicació mitjançant la qual els atletes han d'estar sempre localitzables previ avís dels seus moviments i calendaris competitius–. Segons la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), el migfondista empordanès no va comunicar la seva participació en la reunió de Heusden-Zolder (Bèlgica), el 16 de juliol, quan en teoria se l'esperava en el seu lloc d'entrenament, a Font-romeu. L'embolic va provocar que Mechaal no pogués volar cap a Rio el divendres 5 d'agost, tal com estava previst, i hagués d'endarrerir el seu viatge quatre dies després, el dimarts 9. En tot cas, l'atleta català estarà avui en la llista de sortida de la segona sèrie de 1.500 m, on espera oferir la seva millor versió. Fa un mes, Mechaal va assolir el subcampionat europeu de 5.000 m a Amsterdam i amb el títol d'Ilias Fifa va arrodonir un doblet històric per a l'atletisme català. De fet, el corredor del New Balance també figura inscrit en aquesta distància, on s'estrenarà demà, a les 15.05 h de la tarda. Per familiaritzar-se amb l'atapeït programa de Rio, Mechaal ja va competir en totes dues proves en el campionat d'Espanya de Gijón (30 i 31 de juliol), on va signar la tercera posició en 5.000 m i l'endemà, la segona en 1.500 m.

Mechaal competirà en la segona de les tres sèries previstes amb el propòsit de guanyar-se l'accés a les semifinals de 1.500 m. Només els sis primers de cada cursa, i els sis millors temps, seran en la semifinal de dijous (1.45 h). Tot i la dificultat del repte, la missió no és impossible. Amb el registre aconseguit en el míting de Barcelona (3:35.24), el migfondista català ocupa la desena marca dels catorze participants, però ja se sap que en les curses tàctiques, com acostuma a passar en els campionats, els temps de referència serveixen de ben poc. En tot cas, en la seva mateixa sèrie hi competiran dos atletes de renom: l'algerià Taoufik Makhloufi, vigent campió olímpic, i el kenyà Elijah Motonei Manangoi, subcampió mundial el curs passat a Pequín. En la primera sèrie de 1.500 m hi participarà el mallorquí David Bustos, flamant subcampió europeu de l'especialitat.

Hortelano, acompanyat

Avui també entrarà en escena la nova sensació de l'atletisme espanyol, el campió europeu de 200 m Bruno Hortelano Roig, amb vincles a l'Espluga de Francolí, on va néixer la seva mare i encara viu la seva iaia, Isabel Ferran. De fet, la mestressa de Cal Roig, tot i els seus 90 anys, ha viatjat a Rio amb d'altres familiars per animar el seu nét. Entre la sessió matinal d'avui i la jornada de tarda –matinada catalana– es posaran en joc cinc títols olímpics més: triple salt masculí (14.50 h) i disc femení (16.20 h), i més tard alçada masculina (1.30 h), 1.500 m femení (3.30 h) i els 110 m tanques (3.45 h).

Estela i Merzougui, eliminats

Estela Garcia (200 m) i Abdelaziz Merzougui (3.000 m obstacles), els dos primers atletes catalans a entrar en acció, no van poder superar el primer sedàs en l'estrena als Jocs de Rio. L'eliminació de la velocista, tenint en compte les marques prèvies, era previsible, però el fondista lleidatà va oferir una imatge molt pobra i va acabar últim de la segona sèrie amb un registre molt allunyat de les seves possibilitats (9:03.40). La presència de Merzougui a Rio ja havia estat posada en dubte per culpa d'unes molèsties al peu que ja van condicionar la seva actuació en el campionat estatal. Estela Garcia, que en els últims dies havia tingut angines, va acabar sisena de la seva sèrie amb una marca de 23.43, a 26 centèsimes de la seva plusmarca personal (23.17). L'accés a les semifinals va quedar fixat en 22.94.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)