Ciclisme

“Tinc ganes de lluitar per estar al davant”

Ciclisme. Josep Antoni Hermida disputa avui els seus cinquens Jocs (17.30 h, hora catalana) i vol “gaudir i millorar les darreres actuacions”

“La veritat és que he passat un any difícil i m'ha costat agafar el nivell que havia tingut aquests anys anteriors. Però les últimes setmanes em trobo molt millor, sobretot a partir del mes de juny. Crec que hi arribo en bones condicions i amb moltes ganes de lluitar per aquesta medalla olímpica o, si més no, per estar al davant en la cursa.” Josep Antoni Hermida corre aquesta tarda (17.30 h, hora catalana) la prova olímpica de BTT per cinquè cop. El corredor de Puigcerdà, que aquest dimecres farà 38 anys, va guanyar la plata a Atenes, va ser quart a Sidney i a Londres i desè a Pequín. “L'objectiu... Qui ho sap? Què pot passar? Ara mateix estic content i satisfet amb el meu estat de forma. Sobretot, gaudir. I, evidentment, millorar les meves darreres actuacions olímpiques”, va dir sobre el seu objectiu a Rio i després de tornar a tastar un circuit que ja va provar a l'octubre. “Han inclòs dues parts més tècniques que el fan més lent, però s'ha mantingut la mateixa estructura. És tècnic, ràpid i fa de bon rodar, però, és clar, amb el pas dels corredors el terreny s'anirà trencant i serà una mica més lent. Però tot i així és un circuit d'anar bastant a roda i aprofitar-se una mica de la tàctica i no tant de la força”, va dir el corredor de referència del país, campió del món el 2010 al Mont-Sainte-Anne quebequès, el circuit on es va disputar la darrera copa del món –va ser sisè.

Braç a braç

Hermida, encara pendent de la convocatòria per córrer avui, va ser onzè en el darrer mundial, a Novo Mesto, el primer cap de setmana de juliol. El títol va ser per a Nino Schurter (1986), que va assolir el seu cinquè mallot irisat després dels del 2009, el 2012, el 2013 i el 2015. El suís, plata a Londres és el gran favorit amb el francès Julien Absalon (1980), or a Atenes i Pequín i campió del món des del 2004 quan no ho van ser Schurter, Hermida i Jaroslav Kulhavy (1985). El txec, or a Londres i campió del món el 2011 va guanyar la plata en l'últim mundial –corria a casa– entre el suís i el francès.

I si Hermida no sap què pot passar, avui, qui sap què pot fer l'eslovac Peter Sagan (1990)... És l'actual líder de la classificació UCI de carretera i estrella convidada a Rio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)