Ciclisme

jjoo de rio

balanç

Hermida encara té corda per continuar

Ciclisme. Quinzè en els seus cinquens Jocs, va afirmar que no seguiria el camí del seu amic Joaquim Rodríguez

Joaquim Rodríguez va disputar la seva darrera cursa com a professional el 6 d'agost, el primer cap de setmana olímpic a Rio. En la primera jornada de descans del Tour, a Andorra, va dir que era la seva última temporada i, en la clàssica de Sant Sebastià (30 de juliol), el director de Katuixa i amic de Purito, Xavi Florencio, va insinuar que havia estat l'última cursa del català, cinquè a Rio, amb l'equip rus. Acabada la prova de fons en el seu debut olímpic, Purito va confirmar que no tornaria a posar-se un dorsal per competir. “Tinc la copa del món d'Andorra, que és molt especial pel fet d'estar tan a prop de casa, i algunes curses més amb el meu equip”, va dir Josep Antoni Hermida hores després de ser quinzè en els seus cinquens Jocs. “Després hi haurà un període de reflexió, per veure què faig el 2017. No seguiré en la modalitat de cross-country però sí que vull seguir fent BTT, proves de l'estil de la Cape Epic. Encara ho he d'acabar de meditar”, va argumentar el cerdà, amic de Purito i que demà fa 38 anys. En l'entrevista a L'Esportiu prèvia als Jocs ho va assenyalar. “La idea seria continuar un any més o dos en la llarga distància. El cross-country és una disciplina molt agressiva”, argumentava.

“Havia fet una bona sortida, però m'ha sortit la cadena i m'he hagut de parar per posar-la a mà. M'ha passat tothom i he quedat l'últim, despenjat del pilot. Sabia que em tocaria anar a la contra, remuntar tant com pogués. I si en una cursa normal ja és difícil, imagina't quan tens un problema així. Són coses que poden passar però m'ha tocat en el pitjor moment”, va explicar Hermida sobre la cursa. “He anat passant corredors, però tampoc era fàcil. El circuit no tenia pujades gaire llargues i hi havia els millors corredors del món allà, no era una tasca fàcil. He anat pujant llocs i he arribat a rodar el dotze, però llavors he hagut d'abaixar una mica el ritme, l'escalfada inicial em començava a passar factura”, va afirmar sobre la cursa en què va acabar quinzè, a 4:53 de l'or, el suís Nino Schurter. “No m'he enfonsat però en la sisena i setena volta ho he pagat. Em quedo amb l'experiència d'haver viscut cinc Jocs, però això no deixa de ser una cursa més. T'ho has de prendre així i no donar-hi més voltes”, hi va afegir.

“Estic molt content per Coloma, ha fet una cursa perfecta. Ho ha treballat, ha lluitat i s'ha endut un premi merescut. Igual per Valero, que s'ha ficat en el top 10 en els seus primers Jocs. La BTT està a un gran nivell i ens n'hem de sentir orgullosos”, va dir sobre el bronze de Carlos Coloma i el novè lloc de David Valero.

EL PROTAGONISTA

No seguiré en la modalitat de ‘cross- country' però sí que vull seguir fent BTT, proves de l'estil de la Cape Epic
Josep Antoni Hermida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)