Més motor

JAVI GARCÍA VICO

PILOT DE MOTOCRÒS

“Les 24 Hores són una cursa que et marca la vida”

Tretze anys justos després d'haver assolit el subcampionat del món de motocròs, què recorda d'aquell dia?
Ara que han passat els anys, la satisfacció d'haver aconseguit aquell resultat, per mi i per l'esport del país. Ja hi havia pilots que sortien a córrer fora, però sense prou constància, sense anar-hi a viure, per exemple. Jo vaig prendre una determinació. Sobretot valoro l'esforç que vaig haver de fer per arribar-hi. Jo era un treballador de vuit hores diàries; al principi havia de treballar per córrer, fins que vaig arribar a ser pilot oficial de KTM, i allò em va canviar la vida.
I ara, amb 42 anys, què fa?
Estic amb Honda Espanya, portant un equip de pilots joves de motocròs. També m'encarrego del màrqueting de les motos noves i de la publicitat. Per entendre'ns, sóc el director esportiu d'Honda en l'apartat de motocròs. A banda d'això, corro el campionat d'Espanya de Master de motocròs. És el quart any que hi corro, i ara mateix en sóc el líder. Si no passa res i guanyo les dues curses que queden, serà el meu catorzè títol nacional.
Es va retirar de l'alta competició el 2008, amb només 34 anys. Per què?
Tenia ganes de muntar un equip, i Honda Espanya m'ho va oferir. Vaig valorar si seguir competint o no. Estava a dalt de tot i em va semblar maco deixar-ho en aquell moment. Vaig encertar amb el canvi, perquè ja fa set o vuit anys que estic amb Honda i hem fet créixer un projecte molt maco des de zero.
A banda de tot això, demà també correrà les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de Lliçà d'Amunt.
Sí. Per mi les 24 Hores són una cursa d'aquelles que et queda marcada a la vida. Molts pilots hi vam començar de molt joves. El meu equip hi ha guanyat en la categoria de marxes, però la classificació absoluta se'ns resisteix. El 2013 vam quedar segons, a només tres voltes. Una llàstima, però el més important és intentar-ho i disfrutar.
Si ho entès bé, el seu debut absolut va ser en unes 24 Hores de Lliçà?
Sí, tenia 13 o 14 anys. Per això tinc records tan bonics d'aquesta cursa. Vaig començar aquí i també hi estic acabant! És una cursa dura, que la recomano a tots els pilots joves. Ensenya molts valors, com el de l'esforç, i s'hi aprèn molt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)