Motociclisme

MotoGP

Gran Premi de l'Aragó

Territori propici

Motociclisme. Expectatives favorables en l'empresa de Marc Márquez d'estroncar la ratxa de quatre curses seguides acabant rere Valentino Rossi

En les últimes quatre curses, totes després de la tornada de vacances, Marc Márquez tot just ha pogut arreplegar un podi i Valentino Rossi ha acabat sempre davant seu.

En un altre mundial, en un campionat del passat recent en què les coses seguien la implacable lògica del sota, cavall i rei, Márquez ja tindria Rossi trepitjant-li la roda del darrere. Però la congruència que enguany domina les curses és la dels pneumàtics Pirelli i l'habilitat dels mecànics per equilibrar la moto a tals atzars en només tres dies. I en aquesta tessitura Márquez no guanya, però tampoc perd: en les esmentades quatre carreres només ha cedit 16 punts al pilot de Yamaha.

I no es queixa el de Cervera, perquè sap el pa que s'hi dóna, els diumenges. Però vol estroncar l'hemorràgia. I vol fer-ho al Motorland, una pista que si bé se li ha fet esquiva en els dos últims anys –dues caigudes i només un esquifit tretzè lloc després de reprendre la marxa el 2014– és una de les que més encaixa amb la seva manera d'entendre les coses a cavall de la moto. Márquez s'agafa aquí i també al fet que Rossi no ha sortit mai gaire ben parat del cap de setmana d'Alcanyís, amb únicament dues terceres posicions com a millors resultats. I per si amb això no en tingués prou, el 93 sap que Jorge Lorenzo aquí sempre hi ha anat bé –triomfs en els dos últims anys–, com també Dani Pedrosa, que, a més, arriba a la cita després del triomf a Misano –amb peus de plom (el vallesà no podrà utilitzar aquí el pneumàtic que tan bé li va anar en la cursa italiana), però reviscolat. I qui sap si fins i tot Maverick, sempre ràpid al traçat aragonès en categories petites, no s'afegirà també a la festa. I com més serem més riurem, pensa Márquez, ja amb només 125 punts en joc.

Per l'estil, em sento còmode en aquest circuit, però enguany tot el que tenia per segur pot canviar. Hem d'estar atents
Marc Márquez
Només m'interessa fer bones curses, ara per ara. El traçat m'agrada, però hi hem patit sempre i serà molt difícil
Valentino Rossi
Moto GP
1r Marc Márquez (Honda)
223
2n Valentino Rossi (Yamaha)
180
3r Jorge Lorenzo (Yamaha)
162
4t Dani Pedrosa (Honda)
145
Maverick Viñales (Suzuki)
136
6è Andrea Dovizioso (Ducati)
99
7è Andrea Iannone (Ducati)
96
Pol Espargaró (Yamaha)
88
12è Aleix Espargaró (Suzuki)
60
20è Tito Rabat (Honda)
27
Moto 2
1r Johann Zarco (Kalex)
194
2n Àlex Rins (Kalex)
191
3è Thomas Luthi (Kalex)
141
13è Axel Pons (Kalex)
47
15è Àlex Márquez (Kalex)
40
23è Xavi Vierge (Tech 3)
14
Moto 3
1r Brad Binder (KTM)
229
2n Enea Bastianini (Honda)
123
3r Jorge Navarro (Honda)
118
En els últims anys hi hem assolit molt bons resultats, aquí, però amb els pneumàtics d'ara tot és molt incert
Jorge Lorenzo
Hem de seguir consolidant-nos a partir de la configuració amb què hem treballat en les últimes curses
Dani Pedrosa

Brad Binder es pot proclamar campió

Deu podis amb cinc victòries en tretze curses. Amb aquest balanç i enllaçant dos triomfs Brad Binder (Sud-àfrica, 1995) és el primer pilot que enguany es pot proclamar matemàticament campió del món. “Motorland és un dels meus circuits predilectes i la meva mentalitat és aconseguir el títol a la primera.” Hi ha diversos escenaris que juguen al seu favor, però per tal que això succeeixi, el pilot de l'equip oficial KTM que dirigeix Aki Ajo necessita guanyar o acabar en segon posició, ser tercer sempre que Bastianini no guanyi la cursa o ser quart, cinquè o sisè sempre que l'italià no acabi primer o segon i Jorge Navarro no guanyi la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)