Trial

trial

Toni Bou ja s'obre camí

Motor. El campió del món s'imposa a Camprodon en la primera prova del mundial de trial, en el qual buscarà el seu onzè títol. Raga i Cabestany l'acompanyen en el podi

Toni Bou (Montesa) va començar amb victòria la cursa per assolir el seu onzè títol del mundial de trial. El pilot de Piera es va imposar en la primera prova, que va tenir lloc a Camprodon. La jornada va estar marcada per les pluges fortes i, fins tot, per alguna pedregada. Les tempestes en la classificatòria de dissabte van aparèixer un cop disputada la fase, però ahir, després d'unes primeres hores amb sol, va caure una forta tempesta que va complicar enormement el pas per les quinze zones preparades.

En les pitjors condicions imaginables, doncs, Bou va aconseguir la seva victòria número noranta en el mundial de trial a l'aire lliure. Va ser justament en les zones més difícils on Bou va aconseguir obtenir més avantatge respecte al seu màxim rival, Adam Raga (TRS), que va acabar segon. La diferència entre tots dos en la primera volta va ser de només un punt (28 de Bou i 29 de Raga); això sí, superats per Albert Cabestany (Sherco), que va aconseguir la millor puntuació (27) i es va posar líder provisional.

En la segona volta, però, el campió del món va fer un recital i va acabar amb dotze punts menys (18) que Cabestany en la primera volta. Raga va obtenir la mateixa puntuació que havia fet en el seu primer recorregut (29) i es va assegurar la segona posició, amb 12 punts més que Bou en la classificació final. El d'Ulldecona es va beneficiar dels problemes de Cabestany en aquesta segona volta. El pilot de Tarragona va acabar només en la sisena posició parcial (45 punts), per bé que la davallada no el va apartar del podi i va acabar en la tercera posició.

A sis punts de Cabestany va acabar Jeroni Fajardo. El pilot de Pals va acreditar un quart lloc en la primera volta (40) i un cinquè en la segona (44) que el van deixar quart en la classificació final (84). Amb només un punt més, i en el cinquè lloc (89), va acabar el japonès Takahisa Fujinami (Montesa), el primer pilot no català de la classificació. Cinc dels deu primers classificats van ser del país, ja que Miquel Gelabert (Sherco) va acabar en la novena posició. Oriol Noguera (Gas Gas) va ser onzè (103); Arnau Farré (Gas Gas), setzè (110), i Alexandre Ferrer (Sherco), divuitè (117). La propera prova, que serà doble, tindrà lloc a Motegi els dies 27 i 28 de maig.

Ha estat una cursa dura. La pluja crec que ens ha perjudicat una mica, però estic molt content amb aquesta victòria. És un bon inici
Toni Bou
Trial de Camprodon
1r T. Bou (Montesa)
28+18 (46)
2n A. Raga (TRS)
29+29 (58)
3r A. Cabestany (Sherco)
27+45 (72)
4t J. Fajardo (Vertigo)
40+44 (84)
5è T. Fujinami (Montesa)
42+43 (85)
6è J. Casales (Beta)
41+48 (89)
7è J. Busto (Montesa)
41+51 (92)
9è M. Gelabert (Sherco)
47+49 (96)
Mundial
1r T. Bou (Montesa)
20
2n A. Raga (TRS)
17
3r A. Cabestany (Sherco)
15
4t J. Fajardo (Vertigo)
13
5è T. Fujinami (Montesa)
11
6è J. Casales (Beta)
10
9è M. Gelabert (Sherco)
7
Aquest no és el tipus de cursa que em va millor, ja que el fang em costa força, tot i que crec que me n'he sortit prou bé
Toni Bou
Adam [Raga] està pressionant, com sempre. És un rival molt dur i m'imagino que serà una temporada difícil per a tots
Toni Bou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)