Motociclisme

moto2

gp de catalunya

Márquez, sense rival

GP de Catalunya. Moto 2. El català va aconseguir un triomf incontestable i ho aprofita per retallar distàncies en el campionat respecte de Morbidelli, sisè ahir

Va sortir primer i va entrar primer, sense que ningú pogués discutir-li la victòria a casa seva.

Àlex Márquez va aconseguir així, sense cap oposició, la segona victòria de la temporada, després de la de Jerez, augmentant volta a volta l’avantatge respecte als perseguidors. El pilot de Cervera, que havia dominat gairebé tots els entrenaments del cap de setmana, també ho va fer en la cursa, rodant mig segon més ràpid que els rivals ja des de la primera volta. Estabilitzat amb quatre segons de marge tot just superat el cinquè gir, el cerverí va dedicar-se a gestionar la posició preferent, primer a ritme d’1:50 –havia fet la volta ràpida en la segona, amb 1:49.712– i després voltant a 1:51. Rere seu, la incògnita era veure on acabaria el seu company d’equip i líder del campionat, Franco Morbidelli, de més a menys i que finalment tot just va poder acabar en sisena posició. Vencedor a Mugello, Mattia Pasini va acabar segon i Thomas Luthi, tercer, a 3,5 i a 4,4 segons, respectivament. Xavi Vierge va acabar en novena posició, superat per Fabio Quartararo però imposant-se a un grup de sis pilots, entre els quals hi havia Isaac Viñales, tretzè. Ni Àxel Pons ni Èdgar Pons, dinovè i vint-i-tresè, van estar mai en disposició de lluitar per entrar en els punts.

En la classificació del mundial, Morbidelli manté el lideratge amb 123 punts, seguit de Luthi (116), Márquez (103), Oliveira (83) i Pasini (69).

En l’última volta

En la cursa de Moto 3, el pilot mallorquí Joan Mir va augmentar el seu avantatge en la classificació del campionat amb una victòria decidida en els últims metres, superant Romano Fenati i Jorge Martín amb un avançament impossible abans d’arribar a la xicana. Mir, de qui ahir es va confirmar oficialment el fitxatge per l’equip Estrella Galicia 0,0 Marc VDS de Moto 2 per a la temporada vinent i que enguany ja ha guanyat quatre curses, té 133 punts en el mundial, seguit de Romano Fenati amb 88, Aron Canet amb 85 i Fabio Di Giannantonio amb 85.

El pilot de Vilassar de Mar Aleix Viu, que disputa el mundial júnior amb l’equip 42Motorsport d’Àlex Rins i que va córrer la prova com a convidat, va acabar en el 28è lloc, a més d’un minut i mig de Joan Mir.

Un triomf sempre té bon gust, però a casa és molt especial. L’última volta, sentint la gent, ha estat impressionant