Trial

Adam Raga: “Guanyar Toni Bou és una gran gesta”

Motor. El pilot ulldeconenc de trial aconsegueix la primera victòria de la temporada a Andorra i la primera en més d’un any després de quedar-se fora del podi a la prova del Japó

Després d’un any sense pujar al lloc més alt del podi (Japó 2016) Adam Raga (TRS) va aconseguir imposar-se en el gran premi d’Andorra de trial. El pilot d’Ulldecona es va imposar als pilots de Repsol Montesa-HRC Jaime Busto, de només 19 anys, i al totpoderós Toni Bou, que sorprenentment va acabar en tercera posició. Amb aquesta victòria Raga aconsegueix trencar la ratxa d’onze victòries consecutives de Bou.

En una cursa molt igualada, que es va decidir per un punt de diferència, Raga va aconseguir imposar-se gràcies, segons el mateix Raga, al bon nivell que va mostrar al llarg de tota la prova. El sector determinant va ser el catorzè. En aquest, tant Bou com Busto van cometre una sèrie d’errors que sumats al zero de Raga van decantar la balança a favor del d’Ulldecona.

Veure Toni Bou fora del primer caixó del podi es fa estrany i per això Raga declara que “guanyar Bou és una gran gesta”, ja que aquest estava intractable fins a la prova andorrana. Raga reconeix que Bou està a un nivell de forma molt bo i que, per tant, serà molt difícil guanyar-lo. Tot i que és Bou qui marca el ritme en la competició, Raga no es pensa donar per vençut i lluitarà perquè no es distanciï en la classificació. “Bou i el conjunt del seu equip estan per sobre”, declara el pilot del TRS, que també assegura que continuarà polint detalls i entrenant-se dur per aconseguir estar al nivell tant de Bou com de l’equip Repsol Montesa-HRC.

Tot i aquesta victòria, Adam Raga veu complicat guanyar el seu tercer mundial outdoor (2005 i 2006), ja que Bou ha guanyat les tres primeres proves i queda encara molt mundial. “Estem en la bona línia”, sentencia, però, Raga. El d’Ulldecona s’ha convertit en un dels pilots amb més podis de la història. Als seus dos mundials outdoor s’hi han de sumar quatre mundials indoor i un gran nombre de subcampionats. Aquest palmarès mostra que Adam Raga fa molts anys que és al màxim nivell i després de vint anys en l’elit continua lluitant per guanyar curses i aconseguir el mundial.

LES REACCIONS

Bou està una mica per sobre de Raga, i Raga està un graó per sobre de la resta
Jordi Tarrés
Cap d’equip TRS
Ulldecona, 35 anys
2 títols mundials ‘outdoor’ 51 victòries 77 segons llocs 38 tercers llocs 271 curses 3.682 punts
Debut
GP de França 1998 21è
Primer podi
GP de França 2000 3r
Primera victòria
GP dels Estats Units 2001
Actualment em sento més còmode en les proves a l’aire lliure que en pista coberta
Adam Raga
Pilot TRs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)