Motociclisme

moto gp

gp de la gran bretanya

En el pitjor moment

Márquez trenca el motor durant el Gran Premi de la Gran Bretanya, abandona la cursa i cedeix el lideratge a Dovizioso, que va aconseguir la quarta victòria de la temporada

Viñales va atacar l’italià però va acabar segon

L’extraordinària feina de Marc Márquez en els entrenaments del Gran Premi de la Gran Bretanya –amb rècord del circuit inclòs– se’n va anar en orris en trencar-se el motor de la seva Honda durant la tretzena volta de la cursa, quan estava lluitant pels primers llocs. El tub d’escapament de la moto del campió del món va deixar anar, sobtadament, molt de fum blanc, i uns instants després Márquez es veia obligat a sortir del circuit. L’avaria li va fer perdre el lideratge del mundial en benefici d’Andrea Dovizioso (Ducati), que es va convertir en el primer pilot que guanya quatre curses aquesta temporada.

En la sortida, Valentino Rossi (Yamaha) va sorprendre Márquez, que havia fet la posició preferent, i es va situar primer. L’estela dels dos pilots la van seguir Maverick Viñales (Yamaha) i Cal Crutchlow (Honda), però l’italià ja havia agafat un avantatge de quatre dècimes en el primer pas per meta. El seu avantatge va augmentar en les dues voltes següents, amb rècord en la segona. Viñales va evitar la sagnia en la quarta volta, per bé que ningú va ser capaç de prendre el lideratge a l’italià. Entre el segon i el quart llocs, els canvis eren més que habituals, però Rossi conservava, impertèrrit, la primera posició.

En la cinquena volta, Rossi tenia un marge d’un segon respecte del grup format per Viñales, Márquez, Dovizioso i Crutchlow. El campió del món va passar a l’atac en el desè gir, va fer la volta ràpida de la cursa (2:01.560) i va superar Dovizioso i Viñales per iniciar la persecució de Rossi. Els aficionats es van quedar amb les ganes de saber què hauria passat, perquè tres voltes després Márquez trencava el motor i sumava el tercer zero de la temporada.

La competència per a Rossi, però, no s’acabava aquí. Li quedaven Crutchlow, Dovizioso i Viñales. L’italià continuava líder, però finalment va perdre aquesta condició quan Dovizoso va llançar un segon atac a tres voltes del final. En pocs metres ja va agafar avantatge, i per evitar que la diferència s’eixamplés, Viñales va superar Rossi i va intentar caçar-lo. Va ser en va. Malgrat que es va obrir massa en el setzè revolt de l’última volta, Dovizioso no va donar cap oportunitat a Viñales, que finalment va ser segon. Rossi, malgrat liderar gairebé tota la cursa, es va haver de conformar amb el tercer lloc en la seva cursa número 300 en la categoria reina del mundial.

LES DADES

50
podis
ja té Viñales en el mundial, 10 a Moto GP, 9 a Moto 2 i 31 a Moto 3.
4
victòries
ha obtingut Dovizioso aquesta temporada. Cap altre pilot n’ha aconseguit tantes.
35
punts
separen només el primer classificat, Dovizioso (183), del cinquè, Pedrosa (148).

Marc Márquez

Dominador dels dos primers dies, una avaria li va fer perdre el lideratge del mundial. Tercer zero del curs.

Àlex Rins

Va igualar el seu millor resultat a Moto GP amb el novè lloc i va sumar punts per quarta cursa aquesta temporada.

Aleix Espargaró

El dolor a causa d’una fissura en una costella el va obligar a retirar-se a només dues voltes del final.

Dani Pedrosa

Després d’uns entrenaments per oblidar, el setè lloc en cursa del vallesà és un botí prou bo.

Maverick Viñales

Amb una volta més hauria pogut lluitar pel triomf. Amb tot, va fer el seu millor resultat en les cinc últimes curses.

Tito Rabat

Penúltim de la graella, el pilot de Barcelona va millorar deu llocs la seva posició i va acabar dotzè.

Pol Espargaró

Va igualar el seu segon millor resultat del curs amb l’onzè lloc. Va tenir una caiguda després de creuar la meta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)