Motociclisme

Moto GP

GP de San Marino

Viñales es reconcilia amb la moto i fa la ‘pole’

Motor. El rosinc, content amb la seva Yamaha, torna a ser el més ràpid en una qualificació quatre mesos després. Márquez torna a caure i acaba tercer

Maverick Viñales (Yamaha) va confirmar ahir que els problemes amb la seva Yamaha ja són aigua passada després d’aconseguir la posició preferent del Gran Premi de San Marino (1:32.439). Feia tres mesos –des de Monza, el 4 de juny– que el pilot empordanès no era el més ràpid en una qualificació. També va rendir a un nivell molt alt Marc Márquez, que en la quarta volta va aconseguir posar-se en primera posició (1:32.636). El campió del món, però, va tenir una nova caiguda –la dinovena de la temporada– després que els seus pneumàtics van perdre l’adherència en el dotzè revolt i ja no va tenir l’oportunitat de millorar el seu temps amb les gomes de qualificació. Això ho van aprofitar tant Viñales com Andrea Dovizioso (Ducati). L’italià, líder del mundial, també acabaria superant el pilot de Cervera amb un temps d’1:32.601, encara que no va poder fer res amb el que va marcar Viñales, que es va endur la seva quarta posició preferent de la temporada.

Caigudes a banda, els tres pilots es van mostrar molt competitius i van demostrar que avui seran els principals favorits a la victòria. Els vaticinis, però, se’n poden anar en orris si, com diuen les previsions, la cursa d’avui es disputa sota la pluja. En vista d’aquest element, factors com l’estratègia guanyen pes i qualsevol pronòstic es pot capgirar. Si la cursa és amb aigua, pilots com Cal Crutchlow (Honda), que en anteriors ocasions ja ha demostrat les seves habilitats sobre aquest element, podrien incrementar les seves possibilitats de victòria. El britànic, a qui fa uns dies van col·locar una fèrula al dit a causa del tall que es va fer amb un ganivet, va acabar ahir en la quarta posició (1:32.768). La segona fila de la graella de sortida la van completar Jorge Lorenzo (Ducati), amb 1:32.792, i Johann Zarco (Yamaha), amb 1:32.885. Dani Pedrosa (Honda), vencedor l’any passat a Misano, va empitjorar els seus resultats de divendres i va acabar en la setena posició (1:32.992). Aleix Espargaró (Aprilia) també va disputar la Q2, en la qual va ser novè (1:33.149). Pol Espargaró (KTM), Tito Rabat (Honda) i Àlex Rins no van poder superar la Q1.

A Moto2, Mattia Pasini va aconseguir la seva quarta posició preferent consecutiva (1:37.390). El líder del mundial, Franco Morbidelli, va acabar just rere seu, mentre que el seu rival en la lluita pel títol, Thomas Luthi, només va ser setè. En absència d’Àlex Márquez, que es perdrà la cursa a causa d’una caiguda de divendres en la qual es va lesionar, el millor català va ser Xavi Vierge, que va acabar quinzè. A Moto3, el més ràpid va ser Enea Bastianini.

Ducati i Yamaha són més estables. Perdem molt a la zona ràpida. En sec tenim ritme, si plou serà una loteria
Marc Márquez
La moto funciona molt bé. Tenim marge de millora, però des del test de Misano hem fet un gran salt
Maverick Viñales
Em veig amb possibilitats de lluitar pel podi. Som competitius i em sento força ràpid en sec
Andrea Dovizioso
Crec que tenim un bon ritme, potser no per guanyar, però sí per ser al podi. Em trobo millor de la mà, no em fa mal
Cal Crutchlow

Sis triomfs de Yamaha des del 2007

Si es fan cas de les estadístiques, Maverick Viñales tindria un lleuger avantatge respecte dels seus rivals en la cursa d’avui. I és que des de la tornada del mundial al circuit de Misano, el 2007, Yamaha és, amb set, la marca que hi ha aconseguit més victòries. La més recent és la que Valentino Rossi hi va aconseguir el 2014. Honda hi ha guanyat tres vegades, inclosos els dos últims anys, i Ducati hi ha aconseguit una sola victòria, la de Casey Stoner el 2007. L’últim pilot que va guanyar en aquest circuit sortint de la posició preferent va ser Dani Pedrosa el 2010.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)