Fórmula 1

Catifa vermella al desert

Fórmula 1. Vettel i Räikkönen ocupen la primera línia de la graella en el GP de Bahrain, mentre que Hamilton sortirà novè per una penalització. Sorprèn el Toro Rosso de Gasly, cinquè

Ferrari va confirmar ahir el pronòstic de la vigília i Sebastian Vettel i Kimi Räikkönen van enlairar els bòlids vermells fins a la primera línia de la graella del GP de Bahrain, la segona prova del curs. És l’actuació més dominant de l’equip italià el dissabte d’ençà del GP d’Hongria de l’any passat, quan també van ser primer i segon, i l’endemà van signar el doblet, amb Vettel vencedor.

Ahir Kimi va superar el seu company en el primer intent de la Q3, però en el segon l’alemany va baixar d’1:28 i va signar la 51a pole en 200 curses. El resultat trenca una ratxa de cinc poles seguides de Mercedes a Bahrain, les dues últimes amb el segon cotxe platejat també a la primera línia. L’únic entrebanc de Ferrari va ser el canvi de la centraleta electrònica de l’SF71H número 5 després de l’entrenament lliure, per precaució.

Tàctica alternativa

Oli en un llum, el cap de files de l’equip de l’estrella de tres puntes, Lewis Hamilton, només sortirà novè. L’anglès va fer el quart millor temps, rere el seu company Bottas, però des de divendres a la nit sabia que hauria de perdre cinc llocs a la graella, per la substitució de la caixa de canvis. Els tècnics de Mercedes van detectar una fuita hidràulica en la caixa que Lewis va utilitzar a Melbourne, i van decidir canviar-la abans de completar el cicle obligatori de sis curses seguides.

El risc que es trenqués durant la cursa no pagava la pena, malgrat la penalització que suposava una substitució abans d’hora. Per fer alguna cosa diferent i mirar de remuntar posicions, Hamilton començarà la cursa amb el compost tou, en comptes del supertou que muntaran la resta dels capdavanters. La cursa es planteja a dues aturades –amb diverses variants possibles–, però tal vegada el campió intenti fer-ne només una.

La dissort de Hamilton va enlairar Ricciardo fins a la segona línia. Els Red Bull tenen un bon ritme de cursa, però l’altre RB13, de Verstappen, arrencarà quinzè, enfonsat per una topada en la Q1. Tanmateix, la sorpresa de l’entrenament cronometrat va ser veure el Toro Rosso de Pierre Gasly en el cinquè lloc. No és la millor posició d’un cotxe propulsat pel motor Honda a la graella d’ençà del seu retorn –Button va sortir tercer a Àustria fa dos anys, també amb l’ajut de les penalitzacions d’altres dos pilots–, però el cas és que la mecànica japonesa muntava peces noves que han rendit prou bé. No debades, Hartley va ser onzè amb l’altre cotxe de Faenza, a les portes de la Q3.

ELS PROTAGONISTES

He esguerrat l’últim revolt en el primer intent, però en el segon he tingut una volta neta
Sebastian Vettel

PRIMERA LÍNIA

La veritat és que no ens ho esperàvem. He pogut tibar de gust i acabar tan amunt és magnífic
Pierre Gasly
No és el millor cap de setmana. Serà difícil entrar entre els cinc primers
Lewis Hamilton

LA GRAELLA DE SORTIDA

1r Sebastian Vettel (Ferrari)1:27.958
2nKimi Räikkönen (Ferrari)1:28.101
3rValtteri Bottas (Mercedes)1:28.124
4tDaniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer)1:28.398
Pierre Gasly (Toro Rosso-Honda)1:29.329
Kevin Magnussen (Haas-Ferrari)1:29.358
Nico Hülkenberg (Renault)1:29.570
Esteban Ocon (Force India-Mercedes)1:29.874
Lewis Hamilton (Mercedes)1:28.220*
10èCarlos Sainz (Renault)1:29.986
11èBrendon Hartley (Toro Rosso-Honda)1:30.105
12èSergio Pérez (Force India-Mercedes)1:30.156
13èFernando Alonso (McLaren-Renault)1:30.212
14èStoffel Vandoorne (McLaren-Renault)1:30.525
15èMax Verstappen (Red Bull-TAG Heuer)s/temps
16èRomain Grosjean (Haas-Ferrari)1:30.530
17èMarcus Ericsson (Sauber-Ferrari)1:31.063
18èSerguei Sirotkin (Williams-Mercedes)1:31.414
19èCharles Leclerc (Sauber-Ferrari)1:31.420
20èLance Stroll (Williams-Mercedes)1:31.503
(*) Tres llocs de sanció per haver substituït la caixa de canvis.
Els Ferrari no sortien primer i segon des de l’any passat, a Hongria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)