Motociclisme

Márquez perd la ‘pole’ per obstaculitzar Viñales

Motor. El campió del món domina els entrenaments en un dels seus circuits preferits però sortirà quart, amb Viñales en primer lloc

Marc Márquez (Honda) ha estat la primera víctima de l’enduriment de les sancions que es va decidir en la comissió de seguretat arran del seu incident amb Rossi en el GP de l’Argentina. El campió ha dominat la sessió classificatòria a Austin, un dels seus circuits preferits del mundial, però amb posterioritat ha perdut la posició preferent –amb quatre dècimes d’avantatge sobre Maverick Viñales– i demà sortirà des del quart lloc de la graella. La raó és que ha obstaculitzat precisament Viñales quan el pilot de Roses feia un intent de volta ràpida. En primera fila, al costat de Viñales, hi sortiran Andrea Iannone (Suzuki) i Johann Zarco (Yamaha Tech 3).

Com en els entrenaments previs el domini de Márquez (2:03.658) ha estat absolut. De fet, el de Cervera ha estat sempre el més ràpid en els entrenaments des que el mundial va aterrar al circuit de Texas. Tot i que la pluja ha amenaçat en algun moment de la jornada, tots els pilots han pogut exprimir la màxima velocitat de les motos amb els pneumàtics de sec. Especialment meritòria ha estat la jornada de Dani Pedrosa (Honda), que tot i reaparèixer després de l’operació a la mà, s’ha classificat per a la Q2 i sortirà demà del novè lloc. Pol Espargaró (KTM) sortirà 12è després de classificar-se per primer cop aquest curs per a la Q2. Just al davant seu hi haurà Tito Rabat (Ducati).

Valentino Rossi (Yamaha), després de la polèmica amb Márquez a l’Argentina, ha fet el cinquè millor temps i sortirà en al segona fila justament entre Márquez i Jorge Lorenzo (Yamaha).

En Moto 2, Àlex Márquez (Kalex) ha fet el millor temps, amb 2:10.588, amb Sam Lowes (KTM) a 156 mil·lèsimes. Xavi Vierge (KTM) ha estat setè, a 669 mil·lèsimes de Márquez..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)