Més motor

Vols fer-me de copilot?

Motor. La nova atracció estrella del parc francès de Futuroscope permet seure al costat de Sébastien Loeb en una experiència de realitat virtual total

“Ets completament a dins i sents tots els moviments. Tanmateix no deixa de ser un simulador, però l’objectiu és aquest: experimentar l’autèntica sensació d’anar en un cotxe de ral·licròs.” Sébastien Loeb ens explicava així a mitjan abril, durant el Catalunya RX, en què consistia la nova atracció estrella del parc francès de Futuroscope, la Sébastien Loeb Racing Xperience. Una setmana més tard, aquest diari va poder gaudir in situ de l’emoció de seure al costat del nou cops campió del món de ral·lis dins del Peugeot 208 WRX de 600 CV, i veure’l pilotar –i sentir-ho de cap a peus– com si s’hagués d’acabar el món. Literalment.

Són tres minuts trepidants, per bé que l’experiència s’allarga fins als vint, perquè totes les atraccions de Futuroscope estan encabides en edificis singulars i ofereixen altres al·licients per amanir l’espera (com ara l’exposició del cotxe real i records de la carrera de Loeb). Prou bé que ho sabem a Catalunya, atès que el públic català és –després del francès– el segon més nombrós dels dos milions de visitants anuals del parc del departament de La Vienne, que ja ha complert 30 anys i que inclou un parc tecnològic que concentra el 10% de la investigació francesa.

Dos projectes en un

Precisament la Loeb Xperience va requerir tres anys de treballs previs d’investigació. Els tècnics de Futuroscope tenien clar el què –la primera experiència de realitat virtual total–, però calia trobar el relat. Llavors va aparèixer Loeb amb la proposta de fer una atracció de cotxes, i els dos projectes es van unir. L’empresa de Loeb es va encarregar de la filmació, amb un fet diferencial: “Jo vaig escollir el lloc; volia fer-ho a la meva ciutat.” Dit i fet, l’experiència s’endinsa pels carrers i els voltants d’Haguenau, a Alsàcia, on Loeb va néixer. Tot seguit, el pilot va adaptar els moviments del simulador per tal que fos tan real com fos possible. A un ritme de 650 persones per hora, la nòmina de copilots virtuals de Loeb no para de créixer.

LES DADES

6,5
milions
d’euros ha costat la Loeb Xperience, que ofereix el bo i millor de la tecnologia actual VR5D.
108
simuladors
té l’atracció, la més gran del món. Cada un és un seient de sis eixos amb imatge 6K de 360º.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)