Motociclisme

Bona nit i tapa’t

Marc Márquez suma la tercera victòria seguida del curs a Le Mans, un circuit on l’Honda acostumava a patir

Zarco i Dovizioso cauen i deixen el pilot cerverí encara més sol al capdavant de la general de MotoGP

Totes les victòries valen 25 punts, però hi ha triomfs que aporten un plus. De motivació, de confiança, de resolució. El de Marc Márquez ahir en el GP de França de MotoGP en va ser un. El pilot cerverí no només va sumar la tercera victòria seguida del curs, sinó que ho va fer en solitari, amb 2.3 segons de marge sota la bandera de quadres en un circuit on –segons reconeixia ell mateix– les Honda acostumaven a patir.

Per si no fos prou, dalt del podi el van acompanyar Danilo Petrucci, amb una Ducati satèl·lit, i Valentino Rossi (Yamaha), que es va retrobar amb el podi per primer cop des de l’arrencada del curs a Qatar. “Estic content pel resultat, pel nivell que hem demostrat aquest cap de setmana i per com s’ha posat el campionat”, va asseverar després de la cursa, vestit encara amb la granota masegada al colze esquerre després d’aixecar la moto en el tercer revolt, al mateix indret on dissabte al matí no va poder evitar la caiguda.

Més de cent caigudes

Precisament les caigudes van tornar a sovintejar ahir. En la cursa de MotoGP n’hi va haver sis, i 26 al llarg del dia. Durant tot el cap de setmana, el comptador de les tres categories va superar el centenar (107 en total). En la classe reina, l’asfalt de Le Mans va tombar dos pesos pesants... en la cursa i en el campionat. La primera víctima va ser Andrea Dovizioso, quan s’acabava d’enlairar al primer lloc després de superar Johann Zarco i l’altra Ducati de Jorge Lorenzo. Dovi no sol caure gaire, però enguany ja acumula dos zeros seguits i suma menys de la meitat de punts que Márquez. El cerverí va reconèixer que amb l’italià a la pista el resultat hauria estat més ajustat. Només cal veure l’actuació de la Desmosedici satèl·lit de Petrux, que va tenir a ratlla tot un Rossi i ja és la millor Ducati en la general.

Tanmateix, la caiguda que més van lamentar els 105.000 espectadors que ahir omplien Le Mans va ser la de Zarco. Márquez l’havia superat en la volta 8 i l’ídol local s’hi va tornar de seguida, en el tercer revolt del gir següent. Cinc revolts més enllà, en la corba més tancada del traçat, va perdre la roda davantera. El zero ha trencat una ratxa de 21 curses seguides als punts de Zarco.

Les caigudes dels qui en la vigília eren els seus grans rivals pel títol van deixar Márquez segon rere Lorenzo. El cerverí va ser l’únic de tot el grup a escollir la roda dura al darrere –una opció que va assajar en l’escalfament del matí–, mentre que el mallorquí havia tret suc en la sortida de la munta de dues cobertes toves. Però en la volta 10 Lorenzo va anar una mica llarg i Márquez no va necessitar més per col·locar-se al davant i escapar-se. En la cursa i en la general.

ELS PROTAGONISTES

Ha estat una victòria important en un circuit on acostumàvem a patir. Hem de seguir amb aquesta dinàmica
Marc Márquez
Hem treballat bé i ha estat un resultat important en un moment tècnicament difícil per a nosaltres
Valentino Rossi
Per estar al davant ho havia de donar tot i això, a vegades, provoca errors. Segueixo somiant la victòria
Johann Zarco

Marc Márquez

Victòria a camp contrari; si més no, contrari a l’Honda. És la tercera cursa seguida que mana al capdavant.

Tito Rabat

Va arrencar molt bé i era desè, rere Pedrosa i Rins, quan va caure. És el primer zero del curs del barceloní.

Aleix Espargaró

Segon resultat dins dels punts en cinc curses, després del desè a Austin i d’haver renovat dos anys amb Aprilia.

Dani Pedrosa

El cinquè és el millor resultat del curs, encara amb el físic tocat. Va ser l’últim a superar el líder inicial, Lorenzo.

Maverick Viñales

Es va desempallegar de Rins i Aleix, però va entrar a 18 segons de Rossi. Això sí, és el segon de la general.

Pol Espargaró

Va tornar a ser la millor KTM i va puntuar per quart cop seguit. L’onzè lloc, però, sembla el sostre de la RC16.

Àlex Rins

Un desè lloc no és per tirar coets, però després de dos zeros és una manera d’agafar empenta per al futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)