Motociclisme

Oliveira, líder per primer cop

Moto 2. Vierge entra cinquè i Àlex Márquez cau en una cursa que eleva el portuguès de KTM fins al capdavant de la general

Xavi Vierge i Àlex Márquez van lluitar pel podi a Brno, però només el de Castellbisbal va creuar la meta, cinquè. Vierge va rodar tota la cursa en el grup capdavanter de cinc pilots, però quan faltaven cinc voltes va perdre pistonada. “M’ha faltat una mica a l’hora de l’atac final”, va dir. Amb tot, va saber mantenir el cinquè lloc i es va endur la millor volta de la cursa (2:03.103).

Per la seva banda, Márquez va veure truncada la seva progressió per una caiguda en la novena volta (de dinou). Havia superat Vierge en la vuitena i en el gir següent acabava d’avançar el futur vencedor Oliveira per col·locar-se tercer quan va anar a terra en l’últim revolt de la volta. Cursa per oblidar de l’equip d’Emili Alzamora, ja que el mallorquí Joan Mir també va caure en la primera volta. És el segon zero del curs del cerverí, que també havia caigut a Jerez quan era tercer.

Al capdavant de la cursa Miguel Oliveira va batre els pilots de l’Sky VR46 Luca Marini i Pecco Bagnaia, que era l’anterior líder de la general. És la segona victòria seguida d’una KTM –Binder, sisè rere Vierge, havia estat el vencedor a Alemanya– i el primer cop que el pilot portuguès lidera el mundial des del seu debut, el 2011, en 125 cc.

Marini també va signar el segon podi consecutiu, ara segon després d’haver entrat tercer a Sachsenring. El germà de Valentino Rossi està trobant el to dins de l’equip que du la sigla del Dottore. Quart va entrar el pilot de Sito Pons Baldassarri.

Hem fet un pas endavant després d’haver estat una mica perduts. M’he trobat a gust però m’ha faltat al final
Xavi Vierge

Arenas, novè en una cursa de grup

Albert Arenas va entrar novè en Moto 3, el seu millor resultat d’ençà del triomf a Le Mans, fa dos mesos i mig. El gironí sortia quinzè després d’haver caigut en l’entrenament qualificatiu i de seguida es va afegir al grup capdavanter, molt nombrós a causa del ritme més aviat lent del cap de cursa. Arenas va arribar a enlairar-se fins al sisè lloc després de superar en la vuitena volta Fabio Di Giannantonio, amb qui s’havia tocat dos girs abans. L’italià –company de l’absent Martín, desbancat en la general per Marco Bezzecchi, sisè– va vèncer la seva primera cursa enfront del valencià Aron Canet. Arenas era onzè en l’últim gir i va superar Dalla Porta i Antonelli en l’esprint final.