Motociclisme

Pendents de la pluja per saber si es fa la cursa de MotoGP

Motociclisme. Lorenzo, que ha fet la posició preferent, i Márquez, el líder del mundial, diuen que el circuit és perillós si plou molt. El director de carrera afirma que tot dependrà de com evolucioni el temps

La cursa de MotoGP de Silverstone està pendent de si demà plou molt o no a sobre el circuit per veure si es disputa. La previsió de pluja a l’hora que s’havia de disputar la prova és molt alta i la primera mesura ha sigut canviar l’horari i avançar-lo a les 12.30 h. També s’han disposat millores en el circuit aquesta nit, fent talls a l’asfalt de les zones que acumulen aigua. Els pilots de Moto GP s’han queixat del perill del circuit si bplou molt i Jorge Lorenzo, que ha fet la posició preferent, ha manifestat “Si es decideix córrer ho farem però no crec que sigui el més intel·ligent. Crec que direcció de carrera no ens farà córrer en aquestes condicions i pensarà en la nostra seguretat”. El líder del mundial, Marc Márquez ha comentat: “el circuit està en una situació critica, l’aigua es queda a la pista”. El director de carrera del mundial, el britànic Mike Webb, ha dit que estaran pendents de com evolucioni el temps i que: Si la pluja no es molt forta intentarem córrer i si és molt intensa no crec que poguem fer-ho”.

Jorge Lorenzo ha sigut el que millor s’ha adaptat a les males condicions de la pista de Silverstone i demà sortirà des de la primera posició. El mallorquí ha fet un temps de 2:10.155 en una pista amb zones seques i altres molt mullades i ha superat per 0.159 al seu company de Ducati, l’italià Andrea Dovizioso. El francès Johann Zarco (Yamaha) completarà la primera línia. Marc Márquez (Honda) no ha entrat en la lluita per la primera posició i ha aconseguit el cinquè millor temps (2:11.083) a nou dècimes de Lorenzo. Àlex Rins (Suzuki) ha sigut desè i Maverick Viñales (Yamaha) onzè.

La sessió de qualificació s’ha ajornat una hora per motius de seguretat, ja que no hi havia l’helicòpter perquè ha portat a Tito Rabat a l’hospital. El pilot català ha caigut en els últims minuts del quart entrenament lliure per culpa de l’asfalt mullat i després ha rebut l’impacte de la moto de Franco Morbidelli. El darrer comunicat metge parla d’una triple fractura a la cama dreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)