Motociclisme

Márquez, al setè cel

Com és tradició, el cerverí celebra al seu poble el setè títol mundial, el cinquè en la màxima categoria, aclamat per una multitud

Sota el lema ‘Level 7’, Cervera torna a estar a l’altura per festejar el seu campió

Per setena vegada en els últims nou anys, Marc Márquez va celebrar ahir un títol mundial amb la gent de Cervera. Vint dies després de coronar-se per cinquè cop en la màxima categoria, el pilot de Repsol va passejar el seu somriure pels carrers del poble que el va veure néixer, que, com és costum, no va escatimar esforços per retre-li homenatge. El vermell va ser el color i el 93, el número amb què les finestres i els balcons de la capital de la Segarra van festejar el setè campionat del món del seu fill predilecte. Si l’any passat va ser Big6 i fa dos anys Give me five, enguany el lema de la festa del Tro de Cervera ha estat Level 7, recordant els videojocs dels anys vuitanta i els seus nivells de dificultat. Márquez ja ha arribat al setè.

“És el millor pilot, no només del moment, sinó de la història. I n’estem orgullosos”, va proclamar l’alcalde, Ramon Royes, a la sala de plens de la paeria cerverina en la recepció a Márquez, el primer dels actes de la jornada. La visita del campió del món de Moto GP a l’ajuntament de Cervera va estar envoltada de polèmica, per la decisió de Royes de no retirar la pancarta de suport als presos polítics catalans que penja a la façana de l’edifici consistorial, tot i la petició de l’entorn de Marc Márquez, que, com l’any passat i per aquesta circumstància, no va saludar els seus seguidors des de la balconada. “Estar a dalt de tot no surt gratis. Crec que tots plegats ens n’hem sortit”, va considerar l’alcalde, en aquest sentit.

Treu ferro

El pilot, per la seva banda, va voler treure ferro a la situació i, en les seves primeres declaracions del dia, va picar l’ullet a la gent més propera: “Sembla normal que cada any celebrem un títol, però no ho és. Cada vegada ho disfruto al màxim, miro de superar-me i buscar una mica més. Però sé que sense la família, la meva gent, el club de fans, no seria possible.” A la tarda, en la roda de premsa que va oferir al paranimf de la Universitat de Cervera, Márquez va assegurar que viu aquesta experiència “com si fos la primera vegada” i que la temporada que ve buscarà “amb les mateixes ganes” el campionat. Repassant la temporada, va assenyalar que la cursa que més li va agradar va ser el Gran Premi de Tailàndia. “Els aficionats van anar a gaudir del motociclisme, aplaudien el primer i també el que havia caigut. Va ser molt bonic. Tenia la mateixa ovació el campió de Moto GP que el de Moto 3”, va recordar.

Qüestionat pels xiulets que havia rebut després d’algunes carreres, el pilot d’Honda no es va mossegar la llengua. “De vegades sí que n’he sentit algun, però el temps posa cadascú al seu lloc. Parlo a la pista, que és on se’m dona millor”, va etzibar. La clau del triomf d’aquest any ha estat, segons Márquez, iniciar la pretemporada amb una moto que ja coneixia. Pel que fa al futur, va assegurar que, de moment, es troba molt feliç a Repsol Honda: “Estic molt bé. Des de petit he vist els meus ídols competint a Honda. Per què he de canviar? En el futur mai se sap, potser necessito una motivació extra o un canvi d’aires.” Finalment, va tenir un record per a Dani Pedrosa, que aquesta temporada diu adeu a la competició: “Marxa un dels referents, ha fet història perquè ha marcat un estil”, va dir. I sobre Jorge Lorenzo, el seu pròxim company d’equip, va manifestar que “és un repte interessant”.

La rua i l’escenari

La celebració més sonada va venir després de la compareixença de Marc Márquez davant dels mitjans de comunicació, i va arrencar, com ja és tradicional, a l’edifici de la universitat, amb la cercavila. Acompanyat del seu germà, Àlex; de la resta de la família; dels seus companys d’equip; del seu mànager, Emili Alzamora, i d’un grup de batucada, el campió del món de Moto GP es va passejar, al damunt d’un camió descapotable, entre els milers d’aficionats que l’aclamaven. Tot seguit, sobre l’escenari de la plaça Pius XII, Márquez i companyia es van deixar anar per encendre la multitud amb els seus balls i les seves consignes. Una història repetida. I per molts anys que duri.

LES FRASES

Sembla normal que cada any celebrem un títol, però no ho és. Cada vegada ho disfruto al màxim, miro de superar-me
Visc aquest títol com si fos el primer i la temporada que ve competiré amb les mateixes ganes
Marc Márquez
CAMPIÓ DEL MÓN DE MOTO GP

Els tres “energúmens” que van despenjar la pancarta

La visita de Marc Márquez a l’ajuntament de Cervera es va produir poques hores després que l’alcalde de la capital de la Segarra, Ramon Royes, hagués de tornar a penjar, ell mateix, la pancarta de suport als presos polítics per la qual, per segon any, el campió del món de Moto GP no va sortir a la balconada de l’edifici consistorial a saludar els seus seguidors. I és que, durant la matinada d’ahir, tres persones la van despenjar. A través del seu compte de Twitter, un dels grups de les autodenominades brigades de neteja, “Groc&Lloc”, va reivindicar l’acció i va manifestar que “Marc Márquez podria, ara sí, celebrar el seu campionat mundial”. Aquest grup va penjar també un vídeo en què es veuen dos individus despenjant, amb l’ajuda d’un pal, la pancarta, que penjava del balcó de l’edifici consistorial des de fa un any i mig, després d’un acord del ple. Ramon Royes va explicar a Catalunya Ràdio que la policia de Cervera va identificar els tres “energúmens”, en les seves paraules, que no són veïns del municipi, i va anunciar que seran denunciats. Royes va subratllar que “res justifica que es retiri la pancarta, ni una hora, ni un dia, fins que els presos polítics no siguin alliberats”. L’alcalde va desmentir que els patrocinadors de Márquez fessin pressió per treure la pancarta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)