Motociclisme

Els tests de Losail inicien el compte enrere

Motociclisme. Els convalescents Márquez i Lorenzo i la resta de pilots de Moto GP es congreguen aquest cap de setmana a Qatar per disputar-hi els últims entrenaments de pretemporada abans de l’inici del mundial

El segon i últim test de pretemporada abans de l’inici del mundial de Moto GP tindrà lloc des de demà i fins dilluns al circuit de Qatar, que també serà l’escenari de la primera prova del calendari. Els pilots hauran d’apurar el treball per afinar el desenvolupament de les seves motos. I hauran de ser rigorosos en les seves feina, ja que els equips hauran de seleccionar set motors el dijous abans de l’inici del mundial. Aquests motors són els que hauran d’utilitzar durant tot l’any. A més, segons la reglamentació del 2019, els carenats (dos per equip) hauran de ser homologats, i ja no hi haurà possibilitats de fer canvis posteriors.

Sobre la pista de Losail, Marc Márquez i Jorge Lorenzo atrauran la majoria de les mirades. No només per l’atractiu de veure compartint equip (Honda HRC) els dos pilots que han guanyat vuit dels nou últims títols de Moto GP, sinó també per comprovar el seu estat de forma després que tant el català com el mallorquí hagin passat aquest hivern per la sala d’operacions. Márquez va ser present en els tests de Sepang, tot i que molt limitat físicament, i Lorenzo ni tan sols s’hi va presentar i no debutarà en pretemporada fins aquest dissabte. “He estat treballant molt per millorar el meu canell i estic satisfet amb el progrés”, explica el pilot mallorquí. “M’hauria agradat estar en millors condicions, però crec que podrem realitzar un test productiu.” Márquez, operat de l’espatlla, també comenta com es troba: “He continuat treballant per millorar la meva espatlla i confio en què estaré en millor condició física que a Malàisia.”

En l’equip oficial de Yamaha, Isaac Viñales i Valentino Rossi semblen haver resolt el problema amb el consum excessiu del pneumàtic del darrere, que tant va treure de polleguera el pilot de Roses la temporada passada, i també tenen força clar quina configuració de motor necessiten. Els seus deures a Qatar se centraran en el treball sobre el xassís i l’aerodinàmica de la moto.

També en el xassís, a més de la suspensió, se centraran els esforços dels italians Andrea Dovizioso i Danilo Petrucci, aquest últim substitut de Jorge Lorenzo.

Indonèsia, en el mundial 2021

Indonèsia entrarà en el calendari del mundial de Moto GP a partir del 2021. Segons va informar el portal motorsport.com, Dorna ha firmat un contracte per tres temporades amb el director de la delegació de turisme d’Indonèsia, Abudlbar M. Mansoer. Una delegació de Dorna, inclosa el seu director, Carmelo Ezpeleta, va viatjar el novembre passat a l’illa de Lombok del país asiàtic, on es té previst construir un circuit urbà per disputar-hi la prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)