Motociclisme

Velocitat i un xic de tàctica

Motociclisme. Marc Márquez treu suc de la roda de Valentino Rossi per endur-se la posició preferent en el GP d’Anglaterra, a Silverstone, la vuitena del curs i la quarta seguida

Si el pilot més ràpid és també el més murri, bona nit i tapa’t. La diferència va ser tan gran (quatre dècimes) que tal vegada Marc Márquez s’hauria endut igualment la posició preferent en el GP d’Anglaterra de Moto GP, però el cerverí va treure suc de la roda de Valentino Rossi en l’última volta de la Q2 per conquerir el lloc. Si fa dos anys va ser el primer a baixar dels dos minuts a Silverstone, ahir va estar a punt de trencar-hi la barrera dels 118 segons. El nou asfalt del traçat va eliminar els bonys del deficient reasfaltatge de l’any passat i l’adherència excepcional va permetre batre el rècord de les tres categories només per segon cop enguany, al costat del GP d’Itàlia, al Mugello.

A més, amb la vuitena pole del curs –quarta seguida–, el líder del mundial va rubricar un altre rècord: en 120 proves en la categoria reina, el Tro ha encapçalat la graella 60 cops; és a dir, té un percentatge de poles del 50%.

La sort s’ha de guanyar

Així, doncs, Márquez va tenir sort, però se la va saber guanyar. En la segona volta de la Q2, tibant tot sol, ja havia marcat un bon 1:58.667, que només Fabio Quartararo (1:58.612) havia estat capaç de batre. Tenir al sarró un bon temps de referència va permetre al cerverí jugar al gat i la rata amb els rivals a les acaballes de la sessió i agafar la roda bona de Rossi, que havia sacrificat el primer intent –precisament per no donar la roda a ningú– i només era onzè (2:00.187). Obligat a tibar, il dottore va obrir el camí del 93 cap al rècord. Amb tot, Márquez va calcular que sense la roda de Rossi hauria fet un 1:58.4, sols una dècima més lent.

També va estar atent Jack Miller, que es va enganxar al trenet de Rossi i Márquez per enlairar-se fins a la primera línia i va relegar Quartararo –no va millorar el registre anterior– a la segona. En un circuit que s’adapta prou bé a la Suzuki –Maverick Viñales hi ha va guanyar el 2016 amb la GSX-RR– i malgrat que va haver de passar per la Q1, Àlex Rins va ser cinquè, al davant del rosinc, que va clavar el temps de Dovizioso.

LA DADA

100
‘poles’
en el mundial dels germans Márquez amb les d’ahir: 88 de Marc (60 en Moto GP) i 12 d’Àlex.

Àlex Márquez també obté una altra ‘pole’

En la categoria de Moto 2, Àlex Márquez va replicar la gran actuació del seu germà i també va fer la posició preferent, rebaixant l’anterior rècord de Silverstone de gairebé dos segons. És la tercera pole del cerverí en les quatre últimes curses, mentre que el seu rival més immediat en la general, Tom Lüthi, va caure –quan rodava just al davant de Márquez a les acaballes de la Q2– i sortirà dotzè. El seu company en l’equip Marc VDS, Xavi Vierge, va ser cinquè. En Moto 3, Albert Arenas i Jeremy Alcoba van ser 16è i 22è, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)