Motociclisme

Compàs d’espera a Xest

Motociclisme. Amb tots els títols adjudicats, la possibilitat que Àlex Márquez faci el salt a Moto GP com a substitut de Lorenzo a Honda HRC marca l’esdevenidor del GP del País Valencià

Els títols de les tres categories del mundial de velocitat ja estan dats i beneïts, de manera que l’activitat fora de la pista va acaparar l’atenció en el pàdoc del GP del País Valencià, a Xest, en la vigília de les últimes curses del 2019. L’anunci de la retirada de Jorge Lorenzo, dijous, va alliberar la segona Honda de fàbrica en Moto GP i, de retruc, va donar el tret de sortida a una cursa paral·lela per ser el company de Marc Márquez en la categoria reina. Dos noms es van col·locar de bon començament en la primera línia d’aquesta graella virtual, Johann Zarco –a Xest disputa la tercera cursa amb una Honda satèl·lit, en substitució del lesionat Takaaki Nakagami, i no té moto amb vista al 2020– i Àlex Márquez, vigent campió del món de Moto 2 i que, en principi, havia de quedar-se a la categoria mitjana l’any vinent. El nom del cerverí sona cada cop amb més força com a company del seu germà en Moto GP, mentre que el francès podria agafar una de les Ducati de l’equip Avintia o tornar a Moto 2.

“Quan ets campió de Moto 2 s’obren les oportunitats i jo em sento preparat. Però Honda necessita temps per prendre la decisió i això s’ha de respectar”, va declarar Àlex als micròfons d’Esport3 i Catalunya Ràdio. El cerverí, que va caure en l’entrenament lliure matinal, només va ser quinzè en la Q2, a mig segon de la pole del valencià Jorge Navarro. Per la seva banda, el cap de l’equip HRC, Alberto Puig, va dir que encara era aviat per dir res, i només va confirmar que el contracte de l’escollit serà per un sol any. Dimarts i dimecres s’ha de fer a Xest un test oficial de Moto GP, en el qual el pilot designat ja es podria estrenar al manillar de l’Honda RC213V.

Sisena ‘pole’ de Fabio

Aparentment aliè a aquestes maniobres, Marc Márquez –també va caure, sense conseqüències– va ser segon en la Q2 de Moto GP, a tot just tres centèsimes de Fabio Quartararo. El pilot francès ha sumat sis poles en el seu primer curs en la categoria reina i ha superat folgadament les quatre de Dani Pedrosa (el 2006) i el mateix Lorenzo (2008), només rere les nou del Tro el 2013, rumb cap al seu primer títol de Moto GP. Maverick Viñales va quedar apartat de la primera línia per la millor Ducati, de Jack Miller, però té un bon ritme de cursa.

Quan vaig prendre la decisió de continuar a Moto 2, no hi havia cap oportunitat. Jo em sento preparat
Àlex Márquez
No n’estic gaire al cas; només sé que el campió de Moto 2 figura en la llista de possibles companys d’equip
Marc Márquez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)