Trial

Bou assaboreix la revenja

Motor. El pierenc guanya el Trial Indoor de Barcelona malgrat que arribava al Palau Sant Jordi adolorit de resultes d’una caiguda entrenant-se i bat Raga, que l’havia vençut l’any passat

Toni Bou (Montesa) va guardar el millor de si mateix per als moments decisius i va vèncer el Trial Indoor Solo Moto de Barcelona després de signar la millor targeta del trial en la final que l’enfrontava a Adam Raga (TRRS). Les circumstàncies han fet encara més dolça la victòria del pierenc. D’una banda, arribava al Palau Sant Jordi adolorit, de resultes d’una caiguda entrenant-se, la setmana passada; d’una altra, Raga l’havia batut l’any passat en la cursa de casa –la prova degana de l’equilibri dinàmic sota sostre, que ahir complia 43 edicions–, trencant la ratxa de deu triomfs seguits a Montjuïc del pluricampió del món. Bou ja suma tretze victòries a Barcelona, i lidera la general del mundial d’X-Trial amb el ple de punts, seguit per Raga, que suma quatre segons llocs en les quatre proves disputades.

Durant bona part de la vetllada, que va aplegar 9.600 espectadors al Sant Jordi, va semblar que el d’Ulldecona tenia la paella pel mànec. Raga va fer el millor recorregut en les dues primeres voltes (6 i 9 punts, respectivament), mentre que Bou feia tota la fila de patir més del compte per treure tot el suc del seu pilotatge (9 i 12), tot i imposar-se folgadament en el seu grup per entrar en la final. Arribats aquí, els dos veterans cracs del trial mundial (33 anys, Bou; 37, Raga) van calcar els registres fins a la quarta de les sis zones, que Bou va passar a zero i en què Raga va fer fiasco tot just començar. El montsianenc ja no va poder refer-se’n i l’apoteòsica actuació de l’anoienc en l’última zona –patrocinada per la seva marca, Montesa, i que s’enfilava per les tribunes– va rubricar la revenja de Bou enfront del millor Raga.

En la final pel tercer lloc, Jorge Casales va doblegar el francès Benoît Bincaz (Beta). Al manillar de la gironina Gas Gas, el gallec havia estat l’únic capaç de superar la feixuga entrada de la zona Montesa en les dues primeres voltes (a la final es va usar una variant diferent), un obstacle que ni Bou ni Raga van saber remuntar.

Els gironins Miquel Gelabert (1a volta) i Jeroni Fajardo (2a) van quedar eliminats de les finals.

PROTAGONISTA

Ha estat una setmana complicada per a mi. Felicito l’Adam; tots dos hem fet una final increïble
Toni Bou
Trial Indoor de Barcelona
1r Toni Bou (Montesa) 4
2n Adam Raga (TRRS) 11
3r Jorge Casales (Gas Gas) 5 (3r lloc)
4t Benoît Bincaz (Beta) 5 (3r lloc)
5è Jaime Busto (Vertigo) 16 (2a volta)
6è Jeroni Fajardo (Sherco) 19 (2a volta)
7è Miquel Gelabert (Vertigo) 19 (1a volta)
8è Gabriel Marcelli (Montesa) 23 (1a volta)
Mundial d’X-Trial
1r Toni Bou (Montesa) 80
2n Adam Raga (TRRS) 60
3r Jaime Busto (Vertigo) 28
4t Jeroni Fajardo (Sherco) 25
5è Jorge Casales (Gas Gas) 24
6è Miquel Gelabert (Vertigo) 22
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)