Motociclisme

Márquez protagonitza una recuperació de vertigen

Motor. Després de ser operat dimarts, rep el permís dels metges per córrer el GP d’Andalusia tot i que els pronòstics auguraven una baixa de quinze dies

Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) té l’autorització dels responsables mèdics de Moto GP per competir aquest cap de setmana en el Gran Premi d’Andalusia de Moto GP. El vuit cops campió del món va volar de Barcelona –on dimarts el van operar d’una fractura a l’húmer del braç dret– a Jerez per passar l’examen mèdic preceptiu abans de tornar a córrer. La idea del pilot de Cervera és pujar demà a la moto per aconseguir un lloc en la graella de diumenge i sortir a la cursa per arreplegar un grapat de punts que no li facin la vida encara més impossible en un mundial de només 13 curses. Honda Repsol, com l’equip mèdic, dona llum verd al seu pilot perquè faci aquest pas.

Xavier Mir, el traumatòleg que el va operar, no s’havia volgut pronunciar abans però havia insinuat que ho veia precipitat. De fet, els responsables mèdics del mundial de motociclisme van anunciar que no serien tan transigents com en temps passats a partir de l’episodi de Jorge Lorenzo a Assen (2013), que es va fracturar la clavícula un divendres, va anar a Barcelona, es va operar i va córrer la cursa diumenge. No és tan precipitat el cas de Márquez, però de la cirurgia fa només 48 hores.

En els entrenaments de demà tot el que sigui fer un temps dintre del 107% de la millor volta li permetrà disputar la cursa de diumenge i, si l’aguanta, probablement sumar punts encara que competeixi minvat i amb totes les precaucions del món.

Inesperat

“La cursa de diumenge la correrà depenent de com s’hagi trobat dissabte i si veiem que és capaç de completar tota la distància. És arriscat i Marc sap que la nostra primera idea era no córrer, però des de diumenge passat les coses han anat tan ràpid que estem sorpresos”, manifesta el director esportiu de l’equip, Alberto Puig.

Molts integrants de l’equip de Márquez, que ja havien desmuntat el box, han hagut de tornar a correcuita a Jerez ja que pràcticament ningú comptava que el pilot gosés tornar en la situació en què es trobava. “Ningú esperava veure’l fa uns dies, però l’operació ha anat espectacularment bé, el metge va fer un treball fantàstic”, hi afegeix Puig.

Márquez va ser operat dimarts a la Quirón de Barcelona de la fractura del terç mitjà de l’húmer del braç dret que es va fer en una forta caiguda en el Gran Premi d’Espanya. Se li va fixar una placa amb deu cargols. Per sort, no tenia el nervi afectat i això l’ha estimulat a forçar la reaparició. El mateix Puig havia anunciat després de l’operació que la recuperació del pilot li impediria tornar a córrer abans del GP de Brno (9 d’agost). Era un criteri de mínima prudència, però amb Marc Márquez no es pot donar mai res per fet

PROTAGONISTA

Ningú esperava veure Marc aquí, però l’operació va anar molt bé i provarà de córrer diumenge
Alberto Puig
director esportiu d’honda

Àlex Rins també està a punt

El barceloní Àlex Rins (Suzuki), que també es va perdre l’estrena del mundial a Jerez per una caiguda en els entrenaments, ha rebut el vistiplau dels metges per córrer aquesta setmana. De fet, ell mateix va anunciar a Twitter que es troba en plenes condicions. Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) també s’afegeix a una prova que agafa ara més interès encara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)