Més motor

MOTOR / GRAN PREMI DE LA GRAN BRETANYA DE MOTOCICLISME

La millor ratxa

Crivillé va guanyar fa 11 anys a Montmeló i va igualar el rècord europeu de 4 triomfs consecutius d'Agostini

La cursa de Silverstone va coincidir amb l'onzè aniversari de la victòria d'Àlex Crivillé en el Gran Premi de Catalunya del 1999. Aquell triomf, a més de ser el segon del pilot de Seva davant l'afició catalana, va posar els fonaments del títol que aconseguiria en els 500 cc, l'ú-nic d'un pilot català en la categoria reina. Crivillé també es va convertir en el primer pilot europeu, des del 1972, que aconseguia una ratxa de quatre victòries consecutives en la categoria reina, ja que abans també s'havia imposat als circuit de Jerez, Paul Ricard i Mugello. L'últim que havia fet aquesta marca era Giacomo Agostini i, posteriorment –i en múltiples ocasions–, ho va igualar i superar Valentino Rossi.

Crivillé no va arribar a la cursa en el millor moment de forma, ja que aquella mateixa setmana va tenir una caiguda mentre practicava enduro amb Nani Roma a Taradell. Malgrat que tenia el cos adolorit, el de Seva va fer el cor fort i va disputar una cursa molt ajustada amb Sete Gibernau i Tadayuki Okada. Crivillé va superar el seu rival japonès sobre la mateixa línia d'arribada i es va rescabalar de la caiguda que havia tingut a Montmeló la temporada anterior. «Després va venir la volta d'honor, en la qual vaig arribar a passar por perquè hi havia gent que em donava cops i volia arrencar trossos de la moto. Va ser més dura que la cursa», relata el pilot mateix en el llibre Àlex Crivillé, mi vida.

D'aquí a dues setmanes, amb motiu del Gran Premi de Catalunya d'aquest any, Crivillé tornarà a ser protagonista perquè tindrà el seu propi monument al seu poble. Es tracta d'una escultura de Marta Solsona que s'instal·larà a l'entrada de Seva i que estarà formada per un pedestal giratori, amb un podi on se situarà l'estàtua de Crivillé en posició de celebració d'un dels seus triomfs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)