Lorenzo i Pedrosa encendran el Circuit

Els dos pilots són els dos grans reclams de la cursa catalana

El mallorquí té un nivell superior, però diu que el vallesà és el rival més dur

El Circuit preveu una assistència similar a la de l'any passat (90.000)

La diferència entre Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa en la classificació general és gairebé abismal quan arriba la setena prova de la temporada. Tots dos saben, però, que la cursa de Catalunya és diferent i que hi pot passar qualsevol cosa. És com un derbi entre el Barça i el Madrid, en el qual els resultats dels partits precedents no serveixen per fer pronòstics, atès que el xoc entre tots dos sempre és imprevisible.

És evident que el mallorquí arriba a Montmeló en un estat de forma envejable, amb sis podis consecutius i quatre victòries que el converteixen en el principal, per no dir únic, candidat al títol. Lorenzo només ha perdut 10 dels 150 primers punts en joc, una proesa només a l'abast del millor Valentino Rossi, que no correrà en un dels seus circuits favorits, on ha guanyat nou vegades, a causa de la lesió que es va fer en el Gran Premi d'Itàlia. És clar que, si mirem una dada dolenta però no pas concloent, Lorenzo només ha aconseguit una sola victòria en el traçat català (2007, 250 cc).

El vallesà, en canvi, hi suma sis podis i tres victòries, una de les quals en Moto GP (2008), i és l'únic pilot, juntament amb Rossi, que hi ha guanyat en tres categories diferents. Lorenzo és conscient d'això i l'assenyala com a principal adversari: «Crec que Pedrosa serà el rival més perillós. Ha guanyat diverses vegades a Montmeló i de moment és el rival més fort que tenim. Però cada cursa és diferent i podria ser que un altre rival estigués més fort que ell.» Per a Pedrosa serà molt important la posada a punt de la seva Honda. De moment ha estat el que més maldecaps li ha portat aquest inici de temporada. L'equip ha passat d'encertar-la en una cursa, a engegar en orris tota la feina feta en la prova següent. Per aquest motiu, la primera jornada del Gran Premi de Catalunya ja serà molt important per començar a treballar amb la moto i adaptar-la a les característiques del circuit.

Però Pedrosa i Lorenzo no estaran sols al Circuit. Andrea Dovizioso acumula quatre podis i s'ha convertit en l'alternativa italiana després de la baixa de Rossi. «Aquest és un dels meus circuits favorits, perquè s'adapta al meu estil de pilotatge i crec que se li donarà bé a l'Honda RC212V», assegura el company de Pedrosa. A Assen també es va viure el ressorgiment de Casey Stoner, que tot just va aconseguir el seu primer podi de la temporada. L'australià confia que podrà millorar els seus resultats a partir d'ara: «Anem millorant gradualment, però necessitem demostrar-ho amb els resultats. Seria bonic començar-ho a fer a Catalunya.» En línia ascendent també arriba a Catalunya Aleix Espargaró, que ha acabat les últimes quatre curses entre els deu primers.

Bon ritme de vendes.

Malgrat la crisi econòmica i l'absència de Valentino Rossi, tot un reclam per a qualsevol cursa, els responsables del Circuit de Catalunya preveuen una assistència similar a la de l'any passat, en què unes 90.000 persones van veure la cursa in situ. Les entrades continuen a la venda a través dels canals habituals (Circuit de Catalunya, Servicaixa, El Corte Inglés, RACC i Ticketmaster). Aquest serà el dinovè gran premi de motos a Montmeló, el quinzè que es denomina amb el nom de Catalunya.

Elias arriba líder a una cursa que fa sis anys que no acaba

Toni Elias és l'únic català que arriba líder a la cursa de casa. Es dóna la circumstància que el pilot manresà no finalitza una cursa a Montmeló des del 2004, quan va ser tercer en els 250 cc. La temporada següent va fer el salt a Moto GP i llavors va començar un periple desastrós. Entre caigudes, lesions i avaries, ja fa sis anys que no creua la línia de meta. Diumenge hi estarà obligat si vol continuar amb un bon avantatge com a líder de Moto 2. Per sort, a Holanda va tornar a pujar al podi després de dues curses absent. En la mateixa categoria, Àxel Pons, que es va lesionar a Holanda, tindrà com a substitut Carmelo Morales.

La cursa dels 125 cc serà una de les més interessants, amb Pol Espargaró i Marc Márquez lluitant pel lideratge que de moment està en possessió de Nico Terol. De moment, entre els dos pilots catalans acumulen cinc de les sis victòries de la temporada. El de Cervera, a més, ha aconseguit les tres últimes de manera consecutiva i és el pilot més en forma del moment.