MotoGP

Velocitat i temps ajustats

Motor. Bagnaia fa la posició preferent en MotoGP en el GP de Qatar, en què vuit pilots estan en mig segon. Viñales es mostra consistent i sortirà des de la tercera posició de la graella

La velocitat de les Ducati i la consistència de les Yamaha van dominar la qualificació de MotoGP del GP de Qatar amb què s’inicia la temporada. L’italià Francesco Bagnaia i la seva Ducati es van situar en la posició preferent després de batre el rècord del circuit de Losail amb un gran temps d’1:52.772. L’espectacular velocitat de les Ducati a les rectes també es va posar de manifest en la quarta sessió d’entrenaments lliures quan el francès Johann Zarco (Ducati) va batre el rècord absolut de velocitat en MotoGP en assolir una velocitat punta de 362.4 quilòmetres per hora, la primera vegada que se superen els 360 km/h.

La igualtat va ser manifesta i els vuit primers pilots van estar separats per mig segon. Darrere de Francesco Bagnaia es van situar tres Yamaha separades entre elles per menys d’una dècima. El francès Fabio Quartararo va fer el segon temps, Maverick Viñales el tercer i l’italià Valentino Rossi va sorprendre amb el quart. El rosinc es va mostrar molt segur i a cada volta que va anar fent va anar millorant el seu temps fins acabar a tres dècimes (0.316) del primer lloc amb 1:53.088. Les Ducati i les Yamaha van dominar aquesta primera sessió de qualificació de la temporada i avui hi haurà quatre Yamaha i tres Ducati en les set primeres posicions. Aleix Espargaró, amb la seva Aprilia, va ser el vuitè pilot en mig segon en la graella, just al davant d’Àlex Rins (Suzuki), que ja va quedar a set dècimes. Pol Espargaró no va estar entre els millors en la seva estrena amb Honda i ocuparà la dotzena posició en la sortida.

Mal dia de Vierge

Xavi Vierge (Kalex), que havia fet el quart millor registre en els entrenaments de Moto2, no va tenir un bon dia en la qualificació. Primer es va tocar amb el seu company d’equip, l’anglès Jake Dixon, a la sortida d’una corba i va poder evitar la caiguda. En la darrera volta i quan buscava millorar el seu temps, el pilot de Castellbisbal va anar per terra. Va acabar amb 1:59.620 i sortirà quinzè. Xavi Vierge es va quedar a nou dècimes (0.894) de Sam Lowes (Kalex), que va fer el millor temps, amb 1:58.726. L’anglès va dominar com va voler la qualificació de Moto2 i sortirà des de la pole per dotzena vegada en la seva carrera esportiva. Albert Arenas (Boscoscuro) ocuparà la 23a posició en la graella de sortida. El gironí no va superar la Q1 malgrat que va fer el seu millor temps de totes les sessions d’entrenament, amb 1:59.710.

DUES MARQUES

Quatre Yamaha i tres Ducati se situen entre els set millors registres

MÉS DE 360 KM/H

Zarco supera el rècord absolut de velocitat en MotoGP amb 362,4 km/h

Alcoba sortirà quart en Moto3

Jeremy Alcoba (Honda) sortirà des de la quarta posició en la primera cursa de la temporada. El tortosí va fer 2:04.437 en la Q2 en la seva primera sortida a pista, que el va situar segon. Després va poder fer la segona tanda de voltes i dos pilots el van superar. Jeremy Alcoba es va quedar a tres dècimes (0.362) del millor registre, que va fer el sud-africà Darryn Binder (Honda), amb 2:04.075. El pilot de Sant Andreu de la Barca Xavier Artigas (Honda), que debuta a la categoria, es va quedar en la Q2 (2:06.487) i sortirà el 24è.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)