MotoGP

Quartararo no perdona i Aleix Espargaró i Aprilia fan història a Silverstone

El francès s’escapa encara més en el mundial en un gran premi amb caiguda de Marc Márquez i amb segon lloc de Rins

Fabio Quartararo (Yamaha) ha donat un cop sobre la taula amb una victòria incontestable al mundial a Silverstone en una jornada històrica per a Aleix Espargaró i Aprilia, que han assaborit plegats el primer podi de la marca italiana en l’era MotoGP. Esparagaro, que no pujava al podi des de fa deu anys a Moto 2 en el Gran Premi de Catalunya, ha fet la cursa de la seva vida amb una volta final de vertigen en què s’ha vist superat per moments per la velocitat terminal de la Ducati de Jack Miller. El de Granollers ha reaccionat amb un avançament prodigiós en els revolts finals resistint l’escomesa de l’australià per creuar l’arribada celebrant la fita com si hagués guanyat tot un campionat del món

Àlex Rins (Suzuku) també ha fet la seva millor cursa de l’any i remuntant des del setè lloc de la graella ha acabat segon, lluny però de l’aspiració de Quartararo, que ha vist com els seus principals rivals en el campionat, sobretot Bagnaia (14è) han tingut un mal dia.

Marc Márquez (Honda) tampoc s’emporta un bon record del gran premi ja que les seves aspiracions se n’han anat en orris en la primera volta en una topada amb Jorge Martín (Ducati), que també ha anat per terrra. Pol Espargaró (Honda), que sortia des de la pole ha mantingut el lideratge en els primers girs, però els pneumàtics no han resistit i ha anat perdent pistonada, fins el cinquè lloc, sense el ritme necessari per plantar cara els seus rivals. Per primer cop en la història sis motos de sis marques diferents (Yamaha, Suzuki, Aprilia, Ducati, Honda i KTM) han ocupat els sis primers llocs d’un gran premi. Àlex Márquez (8è) també ha anat de menys a més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)