MotoGP

Bagnaia repeteix triomf

Motor. L’italià guanya al circuit de Misano, el de casa, i suma la seva segona victòria en MotoGP en el GP de San Marino. Marc Márquez acaba en una disputada quarta posició

Els tres guanyadors del GP de San Marino, Francesco Bagnaia en MotoGP, Raúl Fernández en Moto2 i Dennis Foggia en Moto3, van repetir victòria ja que també es van imposar diumenge passat en el GP d’Aragó, i es van apropar una mica més als líders del mundial de les seves categories. Francesco Bagnaia i la seva Ducati ho van fer a casa, al circuit de Misano, després de sumar el seu primer triomf en la màxima categoria la setmana passada a MotorLand en una gran lluita amb Marc Márquez. L’italià es va imposar després d’anar primer des del primer fins al darrer metre, i aquesta vegada va lluitar amb Fabio Quartararo, el líder del mundial. Francesco Bagnaia va sortir des de la posició preferent i en les primeres voltes ja es va distanciar clarament dels seus rivals. Fabio Quartararo primer es va assentar en la tercera posició, i després va anar cap a endavant. En les últimes voltes es va apropar molt a l’italià i va arribar a poc més de tres dècimes. Enea Bastianini va ser tercer i va fer el seu primer podi en MotoGP, i la gran lluita va ser per la quarta posició, que al final se la va emportar Marc Márquez. En les últimes voltes el cerverí i Joan Mir van atrapar i superar Jack Miller, i van ser quart i cinquè. El mallorquí, l’actual campió mundial, va superar els límits de la pista en l’última volta i va perdre una posició, fet que el va relegar al sisè lloc. Pol Espargaró va acabar setè, i el seu germà Aleix, vuitè, després de lluitar amb els primers a l’inici. Maverick Viñales va ser tretzè i va puntuar per primer cop amb l’Aprilia, i Àlex Márquez va acabar quinzè. Àlex Rins va caure mentre lluitava per la quarta posició.

El rookie Raúl Fernández va continuar brillant en el seu primer any en Moto2 i va aconseguir la seva sisena victòria i segona consecutiva. El madrileny ho va fer, a més, amb dolor a la mà que li van operar fa quinze dies. Raúl Fernández, que sortia de la pole, es va agafar amb calma les primeres voltes i va deixar que Sam Lowes –quart– i Arón Canet –tercer– lideressin la cursa. A onze voltes del final es va situar primer i ningú el va poder superar. El líder del mundial, Remy Gardner, va anar de menys a més i va ser segon, darrere del seu company d’equip i rival en la lluita pel títol.

Xavi Vierge va estar entre els millors, quart, en les primeres voltes i va anar cedint posicions a poc a poc per acabar vuitè. Albert Arenas, que sortia 26è, va millorar poc i va acabar 22è.

Quarta de Foggia

En Moto3, Dennis Foggia va sumar la seva quarta victòria de l’any i segona consecutiva, després de dominar en la segona part de la cursa. L’italià es va situar segon en la general. El seu compatriota Romano Fenati, que tenia la posició preferent, va ser el millor en les primeres voltes, es va escapar i va caure a deu voltes del final. La segona posició va ser per al també italià Niccolò Antonelli, i va completar un triplet italià al podi Andrea Migno, tercer.

Xavier Artigas va abandonar pel dolor provocat per la caiguda de l’últim gran premi. El pilot de Sant Andreu de la Barca va sortir sisè i es va mantenir al davant fins a la sisena volta, en què va perdre terreny. El van sancionar amb una long lap per haver sortit dels límits de la pista en la volta 9 i en la 15 va plegar. El tortosí Jeremy Alcoba sortia de molt enrere, 24è, i va recuperar fins al 16è lloc.

JA EN PORTA SIS

El debutant Raúl Fernández ha aconseguit la sisena victòria en Moto2

Jordi Torres revalida el títol de MotoE

Jordi Torres va revalidar el títol de la copa del món de MotoE, que va estar marcada per un final molt polèmic. El pierenc era el líder de la general i anava primer en aquesta última cursa, quan el seu rival en la lluita pel títol, el suís Dominique Aegerter, el va fer caure en l’última volta i va guanyar. Jordi Torres es va aixecar i va acabar tretzè. Amb aquests resultats el suís era el campió, però la direcció de la cursa va revisar l’incident i va sancionar Dominique Aegerter per conducció irresponsable amb 38 segons. El suís va passar al dotzè lloc i Jordi Torres va mantenir el primer lloc de la general i va guanyar el segon títol consecutiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)